Tgrt Haber

ABD’den yeni karar: Türkiye dâhil 90 ülkeyi listeden çıkardı

19 Nisan 2022 07:36 - Güncelleme : 19 Nisan 2022 07:43
Türkiye dahil 90 ülke, dördüncü kategorideyken üçe alınarak 'seyahat edilmesi önerilmeyen ülkeler' listesine girdi.

Amerika Birleşik Devletleri, yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle seyahat yasağı koyduğu ülkeler listesini güncelledi. Koronavirüs sebebiyle seyahat edilmesi yasaklanan ülke sayısını düşüren Birleşik Devletler, Türkiye dâhil 90 ülkeyi listeden çıkardı.

Türkiye dahil 90 ülke, dördüncü kategorideyken üçe alınarak 'seyahat edilmesi önerilmeyen ülkeler' listesine girdi.

Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelemiz küresel çapta yaklaşık 2 yıldır devam ederken birçok ülke, kendi vatandaşlarını izole edebilmek amacıyla seyahat yasakları getirdi. Bu kararı alanların başında gelen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), seyahat yasağı olan ülkeleri güncelledi. 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Türkiye dahil 90 ülkeye seyahat uyarısı seviyesini dörtten üçe düşürdü.

SEYAHAT EDİLMESİ ÖNERİLMİYOR

Aşı olmamış ABD vatandaşı kişilerin üçüncü seviyede bulunan ülkelere seyahat etmesi önerilmezken bu kategorideki ülkeler arasında Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Fransa, İsrail, Yunanistan, İtalya, İspanya, Avustralya ve Japonya gibi ülkeler de bulunuyor.

SEYAHYAT EDİLMEMESİ ÖNERİLİYOR

Dördüncü seviye ise vaka sayısının yüksek olduğu ya da hızla yükseldiği ülkelere uygulanıyor. CDC bu ülkelere seyahat edilmemesini öneriyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...