Tgrt Haber

ABD 'unsurlarımız var vurmayın' dedi

19 Eylül 2015 15:40
ABD 'unsurlarımız var vurmayın' dedi

TSK'nın 10 Eylül'deki kapsamlı hava harekatı öncesi ABD'li yetkililer, 'Harekatı durdurun, o bölgede unsurlarımız var' dedi.

ABD'nin bu çıkışına cevap veren TSK ise, "ABD unsurlarının orada ne işi var! Unsurlar çekilsin, biz vuracağız" diyerek operasyona devam etti ve PKK'nın en büyük cephaneliğini vurdu. 
Türk Hava Kuvvetleri'nin 10 Eylül gecesi terör örgütü PKK'nın çok sayıda kampına yönelik operasyonu öncesi, ABD'lilerin harekatı engellemeye çalıştığı öğrenildi. Irak'ın kuzeyindeki koordinasyon merkezindeki ABD subayları aracılığıyla, TSK'ya "Harekatı durdurun, o bölgede unsurlarımız var" mesajı gönderildi. Ancak TSK bu talebe çok net bir şekilde yet yanıtı vererek, PKK'nın en büyük cephaneliğinin de hedef alındığı operasyonu gerçekleştirdi.
Aydınlık gazetesinin ulaştığı bilgilere göre olay şöyle gelişti: TSK'ya bağlı jetlere 24 Temmuz gecesi başlayan operasyonları çerçevesinde, 10 Eylül gecesi terör örgütünün kamplarına harekat planlaması yapıldı. Bu çerçevede harekattan kısa bir süre önce, Irak'ın kuzeyindeki koordinasyon merkezi aracılığıyla "Irak'ın kuzeyinde bazı terör kamplarına hava harekatı icra edeceğiz" bilgilendirmesi yapıldı. Bunun üzerinde merkezlerinden talimat aldığı bildirilen ABD subayları, Türk muhataplarından "harekatın durdurulmasını" istedi. 
 
Kaynak : Aydınlık

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...