Tgrt Haber

Son dakika! Ankara'da ABD-Rusya görüşmesi: CIA Direktörü ile Rus İstihbarat Başkanı bir araya geldi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / AA
14 Kasım 2022 16:44 - Güncelleme : 14 Kasım 2022 17:30
Son dakika! Ankara'da ABD-Rusya görüşmesi: CIA Direktörü ile Rus İstihbarat Başkanı bir araya geldi

Son dakika haberi: Beyaz Saray yetkilisi, CIA Direktörü Burns'un Ankara'da Rus mevkidaşıyla görüştüğünü duyurdu. Ukrayna savaşıyla ilgili herhangi bir müzakerenin söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, ABD Rusya'ya nükleer silah kullanımıyla ilgili uyarıda bulundu.

Ukrayna savaşı​ sonrası aralarındaki gerilimin tavan yaptığı ABD​ ile Rusya​ arasında sürpriz bir görüşme gerçekleşti. İki ülkenin istihbarat birimlerinin üst düzey isimleri Ankara​'da bir araya geldi.

Beyaz Saray yetkilisi, CIA Direktörü William J. Burns'ün bugün Ankara'da Rus dış istihbarat servisinin (SVR) şefi Sergey Narişkin ile buluştuğunu açıkladı. Burns'ün herhangi bir müzakere gerçekleştirmeyeceğinin altı çizilen açıklamada, "Ukrayna savaşı konusunda herhangi bir anlaşma müzakeresi söz konusu değil. Burns Rusya'ya olası nükleer silah kullanımının sonuçlarını aktarıyor" ifadelerine yer verildi.

Kremlin'den yapılan açıklamada ise, "Türkiye'de ABD ile görüştüğümüzü doğrulayamayız da yalanlayamayız da" denildi. 

ABD VE RUS BASINI DUYURMUŞTU

Geçtiğimiz hafta Rus Kommersant gazetesi, Rusya ve ABD'nin önümüzdeki haftalarda Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Antlaşması ile ilgili olarak bir danışma komisyonu toplantısı yapmayı görüştüğü bilgisini paylaşmıştı.

ABD medyasında ise geçen hafta, nükleer tehdidi azaltmak için Moskova ile gizli görüşmeler yürütüldüğüne yönelik haberler yer almıştı.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Kaynak: TGRT Haber / AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...