Tgrt Haber

ABD'den Türkiye'ye 100. yıl tebriği

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
29 Ekim 2023 19:07 - Güncelleme : 29 Ekim 2023 19:42
ABD'den Türkiye'ye 100. yıl tebriği

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100'üncü yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken dünyadan da Türkiye'ye tebrik mesajları geldi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını ithafen yayımladığı mesajında, "Bu 100 yıl boyunca Türkiye’nin giderek daha önemli bir küresel aktör haline geldiğini ve uluslarımız arasındaki dostluğun giderek derinleştiğini gördük" dedi. 

29 EkimCumhuriyet Bayramı​ ve cumhuriyetin ilanının 100'üncü yıl dönümü Türkiye​'nin dört bir yanında çoşkuyla kutlanıyor. Milyonlar Anıtkabir​'e akın ederken sokaklar kırmızı beyaza büründü. 

Dünyanın önemli ülkeleri Türkiye'ye tebrik mesajları yollarken ABD​'den de 100. yıl mesajı geldi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını kutlarken, ABD halkı adına Türkiye halkını en içten tebriklerimi sunuyorum" dedi. 

"DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ"

Blinken, "Bu 100 yıl boyunca Türkiye’nin giderek daha önemli bir küresel aktör haline geldiğini ve uluslarımız arasındaki dostluğun giderek derinleştiğini gördük. NATO ittifakımız bölgesel barış ve güvenliğin temelidir ve biz Ukrayna’nın egemenliğini ve demokrasisini desteklemek için dayanışma içerisindeyiz" ifadelerini kullandı. 

Elde ettiği gelişmelerle ticaret ve yatırım bağlarını her iki ülkede de istihdam ve ekonomik fırsatlarla güçlendiren Blinken, hem ABD hem de Türkiye'ye seyahat eden öğrenci, profesyonel ve turist sayısının artmaya devam ettiğine vurgu yaptı. Bu durumun ABD-Türk halklarını daha da yakınlaştırdığını belirtti.

Blinken, "Bu önemli dönemde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu sizlerle birlikte kutluyoruz ve gelecek yüzyılda halklarımıza, bölgemize ve dünyaya fayda sağlayacak yeni bir dostluk ve ittifakı heyecanla bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...