Tgrt Haber

ABD'den Türkiye'ye Finlandiya mesajı: Memnuniyet duyuyoruz 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 Nisan 2023 21:16 - Güncelleme : 06 Nisan 2023 21:20
ABD'den Türkiye'ye Finlandiya mesajı: Memnuniyet duyuyoruz 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki bakan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği konusuyla birlikte F-16 ve tahıl koridoru gibi konuları ele aldı. Austin, Bakan Akar'a Finlandiya'nın NATO üyeliği nedeniyle Türkiye'ye karşı duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar​ ve ABD​ Savunma Bakanı Lloyd James Austin arasında yapılan telefon görüşmesinde,NATO​, ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konuları ele alındı. Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle duyulan üzüntü ifade edildi. Karadeniz Tahıl Girişimi Anlaşması'nın uzatılmasının önemi, Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki memnuniyet veTürkiye​'nin F-16 tedarik ve modernizasyon projesinin hızlı ve olumlu sonuçlanmasının önemi vurgulandı.

İSVEÇ HATIRLATMASI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin 6 Şubat'taki depremlerin ardından sağladığı destek ve gösterdiği dayanışmadan dolayı teşekkür etti. Akar, Türkiye'nin NATO'nun açık kapı politikasını her zaman desteklediğini ve Finlandiya'nın üyeliğinin bu desteği bir kez daha gösterdiğini belirtti. Ayrıca, en kısa zamanda İsveç'in de taahhütlerini yerine getirmesinin ümit edildiğini vurguladı.

ABD Savunma Bakanı Austin de deprem yaralarının sarılması için ABD'nin ilave her türlü desteğe hazır olduğunu belirtti. 

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...