Tgrt Haber

ABD'li yardım görevlileri deprem için konuştu: Bu ülke inanılmaz dayanıklı, çok hızlı toparlanıyorlar

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
13 Şubat 2023 21:55 - Güncelleme : 14 Şubat 2023 02:17

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Adıyaman'a yardım için gelen Amerikan Kurtarma Afet Yardımı Müdahale Ekibinden John Morrison, deprem bölgesinde yaşadıklarını anlattı. NBC kanalında yayınlanan The Today Show’un canlı yayınına katılan Morrison, Türkiye'nin inanılmaz dayanıklı olduğunu söyledi. Thr Wall Street Journal'a konuşan ekipten başka bir isim ise arama kurtarma faaliyetlerini övdü.

Kahramanmaraş ve Hatay başta olmaz üzere ve 10 ilimizde büyük yıkıma yol açan depremler sonrası, dünyanın dört bir yanından yardım​ ekipleri Türkiye​'ye yardıma koştu. Bu ülkelerden biri de ABDArama Kurtarma​ Ekibi oldu. Ekipten John Morrison yaşadığı çarpıcı anlara dair NBC kanalında yayınlanan The Today Show’a anlattı. 

Afet Yardımı Müdahale Ekibinden Morrison, "Biliyorsunuz ülkelerin yıkımı korkunçtur. Bu ülke inanılmaz derecede dayanıklı ve karşılaştığımız insanlar çok minnettar" ifadelerini kullandı. 

"KURTARABİLDİĞİMİZ KADAR İNSANI KURTARACAĞIZ"

"Adıyaman'da şu anda göcük altında ne kadar insan varsa onları bulmak için buradayız" diyen Morrison, "Ekip olarak dinleme ve betonu delme ekipmanlarımızla buradayız, elimizden geleni yapacağız. Dünyanın bir çok yerindeki doğal afet bölgelerine gittik bunun eğitimini aldık. Ne kadar sürerse sürsün kurtarabildiğimiz kadar insanı kurtaracağız" dedi.  

ABD'li yardım görevlileri deprem için konuştu: Bu ülke inanılmaz dayanıklı, çok hızlı toparlanıyorlar

NBC sunucusunun, "Enkaz altında kalmış insanlar betonlar arasında belli hava boşluklarına düşüp hayatta kalabilir peki fiziki olarak nasıl yapıyorsunuz? Bunun için ihtiyacınız olan gerekli ekipmanınız var mı?" sorusuna karşılık Morrison şu ifadeleri kullandı:

"Afet yardımı müdahale ekibimiz içinde yaklaşık 170.000 poundluk ekipman getirdik. Arkamda gördüğünüz kampı kurmanın yanı sıra bunu içinde enkaz çalışması ve ilk yardım, tıbbi ekipmanda var ve eğer enkaz altında canlı birini bulursak ne kadar sürerse sürsün elimizden gelenin en iyisini yapacağız"

"TÜRK HALKI İNANILMAZ DAYANIKLI"

"Resimler korkunç ama oradaki gördüklerini kelimelerle ifade edebilir misin?" sorusu üzerine Morrison, "Biliyorsunuz ülkelerin yıkımı korkunçtur. Türk halkı inanılmaz derecede dayanıklı ve burada karşılaştığımız insanlar bize gerçekten çok minnettar" dedi. 

"TÜRKİYE ÇOK GÜÇLÜ"

ABD'li ekipten The Wall Street Journal'a konuşan başka bir isim ise, arama kurtarma faliyetlerini överken, Türkiye’nin arama ve kurtarma faaliyetlerinin çok ciddi ve güçlü olduğunu fakat yaşanan afetin büyüklüğü karşısında arama ve kurtarma imkanlarının yetememesinin beklenen bir şey olduğunu belirtti. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...