Tgrt Haber

Abide Kavşağı tepkisine Şanlıurfa Belediye Başkanı Beyazgül'den sert sözler: Açık provokasyon, bir CHP'li de saldırdı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
17 Mart 2023 10:59 - Güncelleme : 17 Mart 2023 17:24

Şanlıurfa’da meydana gelen selde Abide Kavşağı 8 kişiye mezar oldu. Felaket sonrası kavşağa gelen ve vatandaşlar tarafından tepki gösterilen Şanlıurfa Belediye Başkanı Beyazgül, TGRT Haber’de “Kavşak bizim dönemimizde yapılmadı. Tepkiler açık provokasyondur. CHP kurultay yetkilisi bana fili müdahalede bulundu. Fiziki saldırıda bulundu” dedi. 

Depremden sonra selin de vurduğu Şanlıurfa’da Abide Kavşağı  8 kişiye mezar oldu, selde toplam 13 kişi hayatını kaybetti, 2 kişiyse halen kayıp. Felaket sonrası kavşağa gelen Şanlıurfa​ Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül​, bir grubun tepkisiyle karşılaştı. Peki iddia edildiği gibi kavşak yapımında hata mı var? TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında Beyazgül, viyadüğün kendi belediye başkanlığı döneminden önceki dönemlerde yapıldığına dikkat çekerek “Tepkiler açık provokasyon” dedi. 

"TARİHTE BÖYLESİ YOK"

“Depremle ilgili çalışmalar tamamlanmış ve hayat normale dönerken sel​ geldi” diyen Beyazgül, “Tarihten beri hiç yağmadığı kadar yağmur yağdı. Uzun yıllardır böyle bir sel görmedik. Şanlıurfa’nın içinden geçen 3 dere var, bu dere kenarlarında geçmişte yapılaşma olmuş. Bu dereler taşınca bu bölgeleri çok etkiledi” dedi. 

"SALDIRIYA UĞRADIM, TEPKİLER AÇIK PROVOKASYON" 

Abide viyadüğünün hatalı yapıldığına ilişkin iddiaları cevaplayan Beyazgül, şunları söyledi: “Geçmişte yapılan bir yapı, can kaybımız var. Bizim dönemimizde yapılan bir yapı değil. Abide Kavşağının üstüne köprü yaptık. Bu alttaki trafiği azalttı, bunun yapılması çok fayda sağladı. Şehir plancıları kavşak yapılırken vardı, onların görevi hataları felaket anında söylemek değil yapılması esnasında ifade etmektir. Kavşaktaki felaket duvarlar nedeniyle değil derenin patlamasıyla meydana gelmiştir. Koca derelerin almadığı suyu mazgallar alabilir mi? 11 yıl evvel yapılmış, benim belediye başkanlığımdan 7 yıl önce. Tepkiler açık bir provokasyon, tepki gösteren vatandaşlarımız da pişman, o insanlar da yanıltılmış. Ben süreci yönetmeye çalışırken CHP kurultay yetkilisi bana fili müdahalede bulundu. Fiziki saldırıda bulundu. Böyle bir felaket halinde birlik olmalıyız, felaketi kaldırdıktan sonra hesabımızı görürüz.” 

2000’E YAKIN YERİ KAMULAŞTIRDIK! YOKSA YÜZLERCE İNSAN ÖLÜRDÜ 

Beyazgül, kavşağın dere yatağına yapılmasının yanlış olduğunu belirterek “Dere yatağına evlerin yapılması da yanlış, bunlara karşıyım. 1994 yılına kadar buralar tamamlanmış, binalar yapılmış. Biz eskiden buralarda piknik yapardık. Kavşaktaki facia, Cavşak deresinden gelen suyun askeriyenin önüne birikip duvarı kırmasıyla meydana geldi. Bir yılda yağan yağmurun yarısını 24 saatte aldı, dere kenarındaki evler ikinci kata kadar su doldu. Biz kendi dönemimizde dere yatağı önündeki yapıları kamulaştırdık. 2000’e yakın kötü yapıyı kamulaştırdık. Kamulaşmayı yapmasak yüzlerce insan ölürdü” ifadelerini kullandı. 

“Çevreden beslenen Balıklıgöl’e aşırı su geldi” diyen Beyazgül, içme suyunun da kuyu sularının da kirlendiğini söyledi. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...