Tgrt Haber

Acil durumda Genel Kurulu çalıştıracak personel oluşturuldu

16 Ekim 2017 11:14
Acil durumda Genel Kurulu çalıştıracak personel oluşturuldu

Mecliste oluşturulan Acil Durum Merkezinde, olağanüstü durumlarda TBMM Genel Kurulunda görev yapacak personel belirlendi.

Meclis Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Başkanlık Divanı  toplantısında, Mecliste devam eden imalatlar ve yapılacak işlerle ilgili sunum  yaptı.Buna göre, TBMM Ana Binada bulunan bütün ahşap pencere ve panjurların  sökülerek yenilerinin takılması işi yüzde 80 oranında gerçekleşti, kalanların  montajı devam ediyor. 15 Temmuz darbe gecesi yapılan bombalamadan sonra kullanılamaz hale  gelen halıların yenilenmesi işinin ihalesi tamamlandı ve üretime geçildi.

Kumbuzoğlu'nun sunumda yaptığı bilgilendirmeye göre, ihale  aşamasındaki işler şöyle:

- Ana Bina ve Ziyaretçi Kabul Binasındaki 8 adet asansörün yenilenmesi  işinin projeleri tamamlandı, ihale süreci başladı.

- 1 ve 2 numaralı kapı girişlerinde bulunan asansörlerin çok dar  hacimli olmasının (4 kişi, kapı genişliği 90 cm), bilhassa engelli vatandaşların  kullanımına uygun olmaması nedeniyle, bu asansörler genişletilip, 1,3 m2’den 2,16  m2’ye çıkartılacak. Böylece her bir asansörün taşıma kapasitesi 630 kg’dan 1000  kg’a çıkacak, asansör hızı  1 m/s’den 1,6 m/s’ye arttırılacak.

- Yeni yapılacak asansörlerin (10 kişi, kapı genişliği 134 cm) iç  ölçüleri de engelli vatandaşlarların rahatça kullanabileceği bir şekilde  planlanacak. Ziyaretçi Kabul Binasındaki mevcut hasarlı asansör de yenilenecek.

- Tören Salonuna 1.70m x  2.00m ölçülerinde 1600 kg kapasiteli yeni  bir asansör yapılacak. Divan üyeleri için E Blokta bulunan 0,8m x 1,00m  ölçülerindeki mevcut asansör genişletilerek 1,5m x 1,00m ölçülerine ve 630 kg  kapasiteli hale getirilecek.

- Zarar gören ve ekonomik ömrünü tamamlayan kapıların yenilenmesi ve  onarılabilecek olanların tespiti için keşif ve metraj çalışmaları devam ediyor.

- Acil Durum Merkezi oluşturuldu. Merkez; acil bir durum meydana  geldiğinde, anında aşama sıralı olarak üst amirleri bilgilendirecek, Acil Durum  Müdahale Ekiplerini sevk ve idare ederek koordinasyonu sağlayacak, gelişmeler  hakkında üst amirleri devamlı bilgilendirecek. Diğer kurumlarla haberleşme ve  gereken hallerde karşılıklı yardımlaşma ve işbirliğini sağlayacak.

- Acil Durum Merkezi Koordinatörü olarak, Genel Sekreter Yardımcısı  Vekili Baki Ateş görevlendirildi, gündüz ve gece sorumluları da belirlendi.

- Acil durumda TBMM Genel Kurulunun işletilmesi için gerekli personel  de oluşturuldu. Buna göre, elektrikçi, klimacı, ısı merkezi ile bilişim personeli  mevcut olacak; TV yayın ekibi, stenograf, aşçı, garson, çaycı, kavas ve hizmetli  acil durumda gelecek.

- Yeni web sitesi aralıkta devreye girecek

- Kurum içi Web sitesi (yerel ağ servisi) yenilendi, daha dinamik ve  verimli kullanım sağlandı.

- Kurumsal web sitesinin yenilenmesi tasarım aşamasında, uygun tasarım  onaylandıktan sonra bu yılın aralık ayı sonunda yeni web sayfası devreye girecek.

- Canlı yayın araçları takip sistemi kuruldu. Külliye içerisinde canlı  yayın yapan araçların girişleri, canlı yayın yapmak isteyen yayın kurumunun  başvurusu online kabul ediliyor ve izleniyor. Yayın kuruluşunun daha hızlı ve  daha az prosedürle girişleri sağlanıyor.

- Dış Heyetlere ilişkin takip sistemi kuruldu. Gelen ve giden  heyetlere ait üye bilgileri, seyahat ve konaklama bilgileri kaydediliyor, böylece  kurum hafızası ve bilgi bankası oluşturuluyor.

SİBER SALDIRILARA KARŞI ÖNLEM

Mecliste siber saldırılara karşı da güvenlik önlemleri alındı. TBMM'ye  yönelik yapılan siber saldırılar uzman personel tarafından incelenerek yapan  kişilerin IP adresleri tespit edildi, emniyet müdürlüğüne bildirilerek bu  kişilerin yakalanması sağlandı.TBMM  Siber Güvenlik Firewall (ateş duvarı) cihazı  ve altyapıları  iyileştirilerek yenilendi.Genel Kurul Salonu içi internet erişimi iyileştirildi. Bir adet  kablosuz erişim denetleyici cihazı ve 12 adet Access Point'den oluşan internet  erişim sistemi kuruldu, 500 Mpbs hızında internet erişimi milletvekillerinin  kullanımına sunuldu. Güvenli 802.1X kablosuz ağ projesine geçildi.

Misafir Kablosuz Ağ Doğrulama Sistemi kuruldu.6 bin 763 personelden 3 bin 300'nün kartları şifrelenerek kopyalanamaz  hale getirildi.Meclis TV tüm cep telefonları ve masa üstü bilgisayarlarda rahat ve  hızlı  izlenebilir hale getirildi. Bu sayede, iç yayın ve dış yayın ayrılarak  mevcut internet hat maliyetleri düşürüldü, kurum genelinde internet erişim hızı  arttırıldı.Kullanıcı hesaplarına sızma tespit sistemi ile sunucu arıza tespit ve  uyarı sistemi kuruldu.Ana Bina ile Ek Hizmet Bina arası radyo link sistemi kuruldu. Böylece  yıllık 150 bin TL tasarruf sağlandı, internet hızı 4 kat artırıldı.Ana Bina çatısına 360 derece dönebilen "antidron sistemi" kuruldu.  Sistem, Aselsan tarafından bedelsiz olarak yapıldı.

TBMM Genel Kurul oylama ve yoklama sistemi ile Başkanlık Divanı sistem  yönetim ekranları yenilendi. Meclis, 1 Kasım 2017’de elektronik imzaya geçecek.

SES VE KONUŞMAYICI TANIMA SİSTEMİ

Tutanak ses ve konuşmayıcı tanıma sistemi kurulacak. Böylece  tutanaklar çok daha hızlı verilebilecek. Ortalama 15 dakikalık süre  5 dakikaya  inecek, hata ihtimali ciddi oranda azalacak. Sistem 2018 yılı sonunda devreye  girecek.Kumbuzoğlu, planlanan diğer bilişim projeleri hakkında da bilgi verdi. Buna göre, Genel Kurul oylama, yoklama sistemi yenilenecek.  Ziyaretçilerin ve Meclise giriş yapan araçların plaka tanıma sistemi kullanılarak  POLNET'ten sorgu yapılarak aranıp aranmadığı tespit edilecek.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...