Tgrt Haber

Adalar'da davul zurnalı 'azmanbüs' protestosu 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Temmuz 2024 18:05 - Güncelleme : 13 Temmuz 2024 18:11

Adalar'da kullanıma açılan elektrikli minibüse "azmanbüs" diyen bölge halkı protesto etmeyi sürdürüyor. Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan Adalılar bu sefer davullu zurnalı protesto gerçekleştirdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Adalar'a gönderilen elektrikli minibüslere yönelik tepkiler devam ediyor. Ada sakinleri, "Azmanbüs" olarak adlandırdıkları minibüslerin kaldırılması için protesto düzenledi.

Davul ve zurnalar eşliğinde gerçekleştirilen eylemde, bir grup ilçe sakini minibüslerin ada dokusuna uymadığını ve bölgeye zarar verdiğini savundu.

Adalar'da davul zurnalı 'azmanbüs' protestosu  - 1. Resim

"ADA YOLU YAYA YOLU"

Büyükada’da İETT’nin yolcu alıp indirdiği noktaya gelen elektrikli araçların yaklaşık 15 dakika boyunca ilerlemesi engellendi. Eylemciler, davul ve zurnalar eşliğinde minibüslerin önünde durarak, tepkilerini dile getirdi. Protesto sırasında, ada sakinlerinin mini taksilere yol verip büyük araçlara geçiş izni vermemesi dikkat çekti.

"Azmanbüs" olarak adlandırdıkları minibüslerin ada yaşamını olumsuz etkilediğini belirten ada sakinleri, “Ada yolu yaya yolu”, “Adalar şehirleşmesin” “Adada azmanbüs istemiyoruz” yazılı pankartlarla slogan attı. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...