Tgrt Haber

Adalet Bakanı duyurdu! Hakim ve savcı yardımcısı alımlarının mülakat sonuçları açıklandı

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
29 Haziran 2024 13:05 - Güncelleme : 29 Haziran 2024 13:13
Adalet Bakanı duyurdu! Hakim ve savcı yardımcısı alımlarının mülakat sonuçları açıklandı

Binlerce hakim ve savcı yardımcısının beklediği o haberi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç verdi. Hakim ve savcı yardımcısı alımlarının mülakat sonuçları açıklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 23-24 Aralık 2023'te ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yazılı sınavda başarılı olan adaylar arasından 1000 hakim ve savcı yardımcısı alımına dair mülakat sonuçlarının açıklandığını bildirdi.

HAKİM VE SAVCI YARDIMCISI ALIMLARININ MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI

Tunç, hakim ve savcıların kürsüye daha donanımlı ve güçlü bir şekilde hazırlanmalarını sağlayacak yeni sistemin ilk hakim ve savcı yardımcılarını tebrik ettiğini belirterek, “Hakim ve savcı yardımcılarımız, mesleğe kabul öncesinde Adalet Akademisinde 1 yıl eğitim alacak ve usta çırak ilişkisi içinde 2 yıl tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında görev yapacak. Hakim ve savcı yardımcılarımız, bir yandan daha etkin bir mesleğe hazırlık dönemi geçirirken diğer yandan da hâkim ve savcılarımıza yargısal faaliyetlerde yardımcı olacak. Uygulamadaki güncel vakalardan beslenen bir eğitim süreci geçirecek olan hakim ve savcı yardımcılarımız, adliyelerdeki süreçlere doğrudan katkıda bulunacak” açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı duyurdu! Hakim ve savcı yardımcısı alımlarının mülakat sonuçları açıklandı - 1. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...