Tgrt Haber

Adalet Bakanı Tunç, Yargıtay Başkanlığına seçilen Kerkez'i tebrik etti

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: tgrthaber.com.tr
14 May 2024 12:39 - Güncelleme : 14 May 2024 12:41
Adalet Bakanı Tunç, Yargıtay Başkanlığına seçilen Kerkez'i tebrik etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay Başkanlığına seçilen Ömer Kerkez'i tebrik ederek, başarı dileğinde bulundu.

Mehmet Akarca​'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılan Yargıtay​ Başkanlığı​ seçimlerinin 37. tur oylamasında yeni başkan seçildi.

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez, 193 oyla Yargıtay Başkanı oldu.

"GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM"

Bakan Tunç​, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yargıtay Başkanlığına seçilen Sayın Ömer Kerkez'i tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum. Görev süresi sona eren Sayın Mehmet Akarca'ya hizmetleri için teşekkür ediyorum. Yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

ÖMER KERKEZ KİMDİR?

Ömer Kerkez, 1 Temmuz 1966 yılında Antakyada doğdu. Antakya Lisesini bitirmiş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1988 yılında mezun olduktan sonra askerliğini Trabzonda yapmıştır.

Adalet Bakanı Tunç, Yargıtay Başkanlığına seçilen Kerkez'i tebrik etti - 1. Resim

Kerkez, Hatay hakim/savcı adayı olarak mesleğe başladı. Sonrasında sırasıyla Elbistan,Kozluk,Erzin Cumhuriyet savcılığı, Adalet Bakanlığında Tetkik Hakimliği, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Ömer Kerkez, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Kaynak: tgrthaber.com.tr

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...