Tgrt Haber

Adalet Bakanı Tunç'tan Ankara'daki saldırıya ilişkin açıklama: Çok yönlü araştırılıyor

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
02 Ekim 2023 12:57 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 14:02

Ankara'daki terör saldırısı hakkında konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayın çok yönlü araştırıldığını söyleyerek, "Diğer teröristin kimlik çalışmaları sürüyor" dedi.

Adalet BakanıYılmaz Tunç​, Ankara’daki bombalı saldırı​ girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bombalı eylemi gerçekleştiren iki teröristten birinin kimliğinin tespit edildiğini, diğer teröristin kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Bakan Tunç, “Adli soruşturma devam ediyor. Gerekli açıklamalar, soruşturmanın neticesinde yapılacaktır" dedi.

Bakan Tunç'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Şu anda soruşturma çok yönlü devam ediyor. Canlı bomba eylemini gerçekleştiren teröristlerden birisi bombayı patlatıp parçalandı, diğeri ise kahraman polisimiz tarafından bombayı patlatamandan etkisiz hale getirildi. Teröristlerden cesedi parçalanmayanın kimliği tespit edildi. Diğerinin kimlik tespiti için emniyet birimleri ve adli tıp ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Tespit çalışmaları neticelendiğinde gerekli açıklama yapılır.

"SALDIRI TÜM BOYUTLARIYLA ARAŞTIRILIYOR"

Tabii Kayseri Develi'den bir veteriner kardeşimizin öldürülmesi ve sonrasında aracının gasp edilmesiyle başlayan bir terör eylemi söz konusu. Olay tüm boyutlarıyla araştırılıyor. Terörün hedefi milletimizin huzurunu bozmak, ülkemizin güvenliğini zedelemek. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Terörle mücadeledeki kararlılığımız azmimiz eksilmeyecek, artarak devam edecek. Hedefimiz ülkemizde terörün kökü kazınıncaya kadar, terörü destekleyen gruplar yok edilinceye kadar mücadele etmek.

Gelişmelerle ilgili İçişleri Bakanımız da bilgi verir. Adli çalışmalar devam ediyor. Bu operasyonlar güvenlik güçleri tarafından gerekli istihbarat çalışmaları neticesinde sürdürülüyor. İstihbari çalışmalar neticesinde nerede bir terör yuvası varsa güvenlik güçlerimiz onların tepesine zaten iniyor. Tekrar ülkemize milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Adalet Bakanı Tunç'tan Ankara'daki saldırıya ilişkin açıklama: Çok yönlü araştırılıyor

TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

İçişleri Bakanlığı, Ankara​'daki hain terör saldırısı düzenleyen teröristlerden birinin kimliğinin belirlendiğini açıkladı. Bakanlık, teröristlerden birinin PKK'lı 'Kanivar Erdal' kod adlı Hasan Oğuz olduğunu tespit etti.

Adalet Bakanı Tunç'tan Ankara'daki saldırıya ilişkin açıklama: Çok yönlü araştırılıyor

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...