Tgrt Haber

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: AP raporu tek yanlı kaleme alındı

19 Temmuz 2023 10:55 - Güncelleme : 19 Temmuz 2023 11:05
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: AP raporu tek yanlı kaleme alındı

AP Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabul edilen Türkiye hakkındaki 2022 Komisyon Raporu taslağıyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, raporun tek taraflı ele alındığını belirtti.  

Adalet BakanıYılmaz Tunç, Avrupa Parlamentosu​ (AP) Dış İlişkiler Komitesi tarafından 18 Temmuz'da kabul edilen Türkiye​ hakkındaki 2022 Komisyon Raporu taslağıyla ilgili bir değerlendirme yaptı. Raporun tek yanlı olarak kaleme alındığını belirten Bakan Tunç, daha objektif bir karar tasarının kabul edilebileceğini söyledi.

“TEK YANLI KALEME ALINDI”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komitesi, 18 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen oylamada Türkiye hakkındaki 2022 Komisyon Raporu'na ilişkin rapor taslağını kabul etmiştir. Söz konusu rapor taslağının içeriği incelendiğinde Türkiye'deki güncel reform çalışmaları ve insan hakları ile hukukun üstünlüğü alanlarındaki gelişmelerin nesnel ve verilere dayalı olarak değerlendirmekten oldukça uzak olduğunu üzülerek görmekteyiz. Söz konusu raporun son yıllarda AB çevrelerinde sıkça rastladığımız üzere bazı marjinal çevrelerin tesiri altında ve tek yanlı olarak kaleme alındığını belirtmeliyiz.” ifadelerine yer verdi.

“DAHA OBJEKTİF BİR KARAR TASARISININ KABUL EDİLECEĞİNİ UMUYORUM”

“Umulur ki, Komite'nin anılan yaklaşımı AP Genel Kurulunca terk edilir ve ülkemize yönelik daha objektif, adil, tutarlı, verilere dayalı ve bilimsel bir yaklaşımla hazırlanmış bir karar tasarısı kabul edilir” diyen Tunç sözlerine şöyle devam etti: “Bu vesileyle ülkemizin hukuk ve yargı alanında kendi insanının esenliği için ortaya koyduğu reform kararlılığını bir kez daha vurgular, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne olan sarsılmaz inancımızla dün olduğu gibi bugün de güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğimizin bilinmesini isteriz.”

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...