Tgrt Haber

Adana Büyükşehir’den saldırı açıklaması: Borç verme ihtimali yok

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Şubat 2024 19:01 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 19:26

Adana Büyükşehir Belediyesinden özel kalem müdürüne yapılan saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şahsın borç verme ihtimalinin olmadığı vurgulandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar​'ın Özel Kalem Müdürü Samet Güdük, belediye binasında silahlı saldırıya uğrayarak, hayatını kaybetti. Zeydan Karalar, saldırganın kim olduğunu açıklarken, cinayeti itiraf eden zanlı ilk ifadesinde saldırının sebebini alacak-verecek meselesi olarak açıklamıştı. Adana Büyükşehir Belediyesinden saldırıya ilişkin yazılı açıklamada şüphelinin özel kalem müdürüne borç verme ihtimalinin olmadığı vurgulandı.

Adana Büyükşehir’den saldırı açıklaması: Borç verme ihtimali yok - 1. Resim

Suç aletiyle yakalanan zanlı Mikail G., polise verdiği ilk ifadesinde "Beni dolandırdı, bundan dolayı vurdum" dediği öğrenildi.

“BORÇ VERME İHTİMALİ YOK”

Saldırıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

“Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük’e silahlı saldırı​ gerçekleştiren şahıs, Adana Büyükşehir Belediyesi personeli olup, yoksulluğunu anlattığı, geçinmek için çalışmak zorunda olduğunu ilettiği, ailevi sıkıntılarını paylaştığı Başkan Zeydan Karalar tarafından işe alınan bir kişi. Saldırıya uğrayan Özel Kalem Müdür Vekilimiz Samet Güdük’e, milyonlarca liralık borç verecek mali gücünün bulunması mümkün görünmediği gibi, Samet Güdük’ün de insanlarla sorunlu şekilde mali iletişime geçecek bir kişilikte olmadığını, ilişkileri iyi, kişisel husumeti bulunmayan, temiz kalpli bir insan olduğunu, onu tanıyan herkes bilir.”

Adana Büyükşehir’den saldırı açıklaması: Borç verme ihtimali yok - 2. Resim

Açıklamanın devamında ise, “Olayın, saldırganın ifadesinde iddia ettiği gibi para meselesi nedeniyle gerçekleştirilmiş olma ihtimali, sadece bir olasılık olarak ortada dururken, saldırganın ifadesinin, bazı iletişim kanallarında tek gerçek gibi yer alması son derece üzücü. Güvenlik güçlerimizin tahkikatı sonucu gerçekler ortaya çıkacaktır” denildi.

HALK EKMEK BÜFESİNDE ÇALIŞIYORMUŞ

Öte yandan şahsın halk ekmek bünyesinde çalıştığı, ekmek büfelerinde eleman eksiği olduğu zaman satış yapmak üzere görevlendirildiği öğrenildi.

Adana Büyükşehir’den saldırı açıklaması: Borç verme ihtimali yok - 3. Resim

KARALAR: KUSURA BAKMA DEYİP SIKMIŞ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük'ün kaldırıldığı hastaneye geldi. Karalar, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, ”Bizim işe aldığımız birisi, karısı kovmuş evden. Geldi bana yalvardı, 'karımla konuş' dedi, ben karısıyla konuştum. Senin eşini işe alacağız kovma adamı, işe aldım. Böyle bir şey aklımızın ucundan geçmez gelmiş orada konuşmuş. Ayrılırken 'Kusura bakma' demiş, sıkmış. Personel olduğu için üstünü arama gereği duyulmamış. Personel olmasa zaten orada güvenlik tedbirleri var ama sürekli bizim elamanlarımız bir şey diyemiyorum yani" dedi

Karalar, Güdük'ün durumu hakkında da bilgi vererek, "Durumu biraz kritik. Doktorlar müdahaleleri yapıyor. Dışarıda ki hastaneden de doktorlar geldi. Dualarımızı eksik etmeyeceğiz, ben onun gençliğine direncine güveniyorum” diye konuştu.

HAYATINI KAYBETTİ

Silahlı saldırıda yaralanan Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem vekili hayatını kaybetti. Güdük’ün cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...