Tgrt Haber

Adana'da DEAŞ'a ağır darbe! Bakan Yerlikaya duyurdu: 17 terörist yakalandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
17 Eylül 2023 16:11 - Güncelleme : 17 Eylül 2023 16:42

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 17 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonda ayrıca örgüte ait cephanelik de ele geçirildi.

Güvenlik güçleri terör örgütü DEAŞ​'a darbe üstüne darbe indiriyor. Hatay​'da sınır birlikleri tarafından bir DEAŞ'lının yakalanmasının ardından Adana​'da da çok sayıda terörist gözaltına alındı.

Operasyonun görüntülerini paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

23 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

"Adana'da DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonda 17 terör örgütü mensubu yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Adana Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce 23 adreste yapılan aramalarda 17 DEAŞ terör örgütü mensubu yakalandı; 5'i tutuklandı, 12’si hakkında adli kontrol kararı verildi.

CEPHANE ELE GEÇİRİLDİ

Adreslerde yapılan aramalarda el bombasının yanı sıra çok sayıda silaha ele geçirildi. Operasyonu gerçekleştiren kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Allah sizi korusun. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz aralıksız devam edecek."

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1703395282275185028

SINIRDAN GEÇMEYE ÇALIŞAN DEAŞ'LI YAKALANDI

Öte yandan Suriye'den Türkiye​'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan DEAŞ'lı bir terörist daha Hudut Kartalları tarafından enselendi.

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Hatay'da görev yapan Hudut Kartalları'nca, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan bir kişinin yakalandığı belirtildi. Açıklamada, yakalanan şahsın DEAŞ terör örgütü mensubu olduğunun belirlendiği kaydedildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1703380973994254649

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...