Tgrt Haber

FETÖ'nün 'polis okulu öğrencileri sorumlusu'na 15 yıla kadar hapis istemi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Ekim 2023 15:35 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 15:44
FETÖ'nün 'polis okulu öğrencileri sorumlusu'na 15 yıla kadar hapis istemi

Adana'da yürütülen FETÖ soruşturmalarında örgütün polis okulu öğrencilerinden sorumlu sözde üst düzey yöneticisi hakkında 15 yıla kadar hapis cezasıyla dava açıldı. Ayrıca mahrem imamlarla görüşen ve Bank Asya hesaplarında olağan artış tespit edilen 3 şüpheli tutuklandı.

Adana​'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında tutuksuz yargılananan sözde 'polis okulu öğrencileri sorumlusu' hakkındaki iddianame kabul edildi. Sanık hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuksuz Ö.F.K. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Sanık Ö.F.K. için "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

TANIK İFADESİ ÖRGÜT BAĞLANTISINI ORTAYA SERDİ

İddianamede, hakkında FETÖ soruşturması yürütülen tanık İ.K'nin ifadelerine yer verildi. Ö.F.K. ile sohbet toplantılarına katıldıklarını belirten tanık, "Sanığı örgütsel faaliyetlerinden ötürü tanıyorum. Ö.F.K. örgüt içinde polis okulu öğrencilerinin genel sorumlusu olarak faaliyet yürütüyordu" beyanında bulundu.

İddianamede, sanığın FETÖ içinde kod isim kullanarak faaliyetlerine devam ettiği ve diğer 'mahrem imamlar' ile ankesörlü hatlar ve büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle irtibat kurduğu bilgisine yer verildi.

7 YILDAN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Sanığın FETÖ'ye ait evlerde kaldığı, 'mahrem imam'ların talimatıyla hareket ettiği, örgüt üyeliğinden hakkında işlem yapılan kişilerle yoğun irtibatının belirlendiği, örgüt içinde "polis okulu öğrencileri sorumlusu" olarak faaliyet yürüttüğü, örgütsel sohbet toplantıları organize ettiği bu şekliyle örgüte bağlanıp, örgütte sorumluluk üstlendiği belirtilen iddianamede, Ö.F.K'nin "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianamedeki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen sanığın yargılanmasına başlanacak.

FETÖ'DEN YARGILANAN 3 SANIĞA HAPİS

Öte yandan Adana'da FETÖ'ye yönelik davada "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan farklı meslek gruplarına mensup 1'i tutuklu 3 sanıktan 2'sine 6 yıl 3'er ay, diğer sanığa ise 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık A.A. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklar Y.İ. ve T.K. ile avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

BANK ASYA HESAPLARINDA ANORMAL ARTIŞ...

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanıkların örgüt elebaşının talimatı sonrası Bank Asya hesaplarında olağan dışı artış yaşandığını, örgütsel sohbet toplantılarına katıldıklarını, "örgüt üyeliği" suçundan işlem yapılan "mahrem imamlar" ile görüşme kayıtlarının olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, sanıklar A.A. ve T.K'yi 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 6 yıl 3'er ay, sanık Y.İ'yi ise 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırarak, mevcut hallerinin devamına karar verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...