Tgrt Haber

Adana'da görülmemiş sağlık skandalı

08 May 2014 09:13
Adana'da görülmemiş sağlık skandalı

Adana'da 3 çocuk annesi Cariye Mercan (28), karın ağrısı şikayetiyle eşi İlyas Mercan'ın (37) tarafından Adana Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne saat 07.30'da getirildi.

Kadına apandisit teşhisi konuldu. Ancak saat 16.00 olmasına rağmen hasta ameliyata alınmadı. İlyas Mercan, duruma tepki gösterirken buna kızan Dr. E.S.'nin Cariye Mercan'ı ameliyat etmekten vazgeçtiği hastayı da hastaneden geri gönderdiği iddia edildi. Talihsiz kadın, ambulans da verilmeyince sedye ile 500 metre ilerideki Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'ne yatırıldı. Vali Hüseyin Avni Coş, hemen il sağlık müdürlüğüne talimat vererek hasta için ne gerekiyorsa yapılmasını istedi. İlyas Mercan, “Burada yapılan tetkiklerde eşime apandist teşhisi konmadı. Kist, iltihap ya da kas sıkışmasından şüpheleniliyor. İyi ki orada ameliyat olmamış. Doktoru şikayet ettim” dedi. İddialarla ilgili soruşturma başlatılirken konunun iletildiği Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Hasta ve hasta sahiplerinin arzularına göre veya onların istediği hıza göre bir tedavi metodu, dünyanın hiçbir yerinde yok. Hasta, hastaneye ve hekime teslim edildikten sonra yönetimi oraya bırakmak lazım. Herkes, durması gereken yeri bilecek” diye konuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...