Tgrt Haber

Adana’da şarbon hastalığı paniği: Giriş ve çıkışlar yasaklandı!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Temmuz 2024 22:22 - Güncelleme : 20 Temmuz 2024 23:55

Adana'da şarbon hastalığı tespit edildi. Feke ilçesine bağlı Oruçlu Mahallesi'ne hayvan giriş çıkışları yasaklandı. Tüm hayvanlar karantinaya alınarak aşılama çalışması başlatıldı.

Bacillus anthracis adlı bakterinin sebep olduğu, sığır, koyun, keçi gibi ot yiyen hayvanlarda görülen ve insanlara da bulaşabilen ölümcül bir bakteriyel enfeksiyon hastalığı olan şarbon korkusu Adana'yı sardı. Feke ilçesinde şarbon hastalığı tespit edilmesinin ardından köydeki tüm hayvanlar karantinaya alınırken, köye hayvan giriş çıkışları yasaklandı. Köyde aşılama çalışması başlatıldı.

Adana’da şarbon hastalığı paniği: Giriş ve çıkışlar yasaklandı! - 1. Resim

GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Feke ilçesine bağlı Oruçlu Mahallesi'nde 17 Temmuz'da bir büyükbaş hayvanın ani ölümü sonra hayvandan numune alınarak Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildi. Yapılan çalışmada hayvanda şarbon hastalığı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Feke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tüm hayvanları karantina altına alarak aşılama çalışması başlattı. Köye hayvan giriş çıkışları da yasaklandı.

Adana’da şarbon hastalığı paniği: Giriş ve çıkışlar yasaklandı! - 2. Resim

11 BİN DOZ AŞILAMA YAPILDI

Feke İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimler tarafından ilk etapta hayvanlara 11 bin doz aşılama yapıldığı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...