Tgrt Haber

Adana'da dehşet anları: Uzman çavuş, boşanma aşamasındaki eşini ve kızını rehin aldı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Aralık 2022 11:36 - Güncelleme : 28 Aralık 2022 12:02

Adana'da önce boşanma aşamasındaki eşini ve yanındaki çocuğunu ardından kaçarak sığındığı bebek mağazasındaki çalışanları rehin alan uzman çavuş Cengiz D., polis ekiplerince etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adana​'nın Seyhan​ ilçesi Dr. Sadık Ahmet Bulvarı’nda meydana gelen olayda rehine krizi yaşandı. İddiaya göre, Tokat’ta görev yapan 30 yaşındaki uzman çavuş Cengiz D., boşanma aşamasında olduğu eşi F.D. (29), 2 yaşındaki kızı ve eşinin akrabasını rehin aldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve özel harekat ekibi sevk edildi.

KAÇMAK ÜZEREYKEN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Müzakereci polislerce uzun süre ikna edilmeye çalışılan şüpheli, rehineleri bırakıp kaçtı. Buradaki bir bebek mağazasına sığınan şüpheli, çalışan ve müşterileri rehin aldı. Ekiplerin mağaza etrafını sardığını gören Cengiz D., bu defa silahı başına dayayarak mağazadan kaçmaya çalıştı. Şüpheli kaçmak üzereyken polis tarafından etkisiz hale getirildi.

MANİSA'YA KAÇIRMAYA ÇALIŞMIŞ

Gözaltına alınarak emniyete götürülen uzman çavuşun, 2 çocuğunu görme bahanesiyle Adana'ya geldiği, daha sonra da boşanma aşamasındaki eşi F.D.'yi beylik tabancasıyla tehdit ederek, memleketi Manisa’ya kaçırmaya çalıştığı ortaya çıktı.

AİLE ŞÜPHELENDİ, ARACI DURDURULDU

Durumdan şüphelenen genç kadının ailesinin ihbarı üzerine harekete geçen ekipler şüphelinin otomobilini durdurdu. Eşini tehdit ettiği ve polise bir şey anlatmamasını istediği ileri sürülen Cengiz D.'nin, ekiplerin müdahalesi sonrası yanındakileri rehin aldığı belirtildi.

Adana'da dehşet anları: Uzman çavuş, boşanma aşamasındaki eşini ve kızını rehin aldı

Adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklanan şüpheli Cengiz D. ise ifadesinde, “Bir anlık öfkeyle yaptım. Gözüm karardı. Çok pişmanım” dediği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...