Tgrt Haber

Adil Karaismailoğlu müjdeyi duyurdu! 7 saatlik yol, 3 saate düşecek 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Nisan 2023 21:17 - Güncelleme : 03 Nisan 2023 21:28

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nde (KGM) düzenlenen 73'üncü Bölge Müdürleri Toplantısı'nda konuştu. Zigana Tüneli'nin ile birlikte dünyanın en uzun üçüncü çift tüplü karayolu tünelini açacaklarını söyleyen Karaismailoğlu, Aydın-Denizli Otoyolu için müjdeli haberi verdi. Aydın-Denizli Otoyolu ile birlikte İzmir-Antalya arasındaki seyahat süresinin 7 saatten 3 saate düşeceğini söyleyen Karaismailoğlu, projelerin kısa sürede hizmete gireceğini söyledi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı​ Adil Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğünün 73. Bölge Müdürleri Toplantısı'na katıldı. Deprem bölgesinde AFAD​ ile koordineli çalışarak bugüne kadar hava, kara, deniz ve demir yolu olmak üzere 1,5 milyon vatandaşımızı ücretsiz tahliye​ ettiklerini söyledi. 

Karaismailoğlu, kara yolu yatırımları sayesinde iş gücü, akaryakıt ve diğer tasarrufların ekonomiye yıllık 22,5 milyar dolar fayda sağladığını belirterek, "8 bin 524 kilometrelik doğu-batı akslarının yüzde 91'ini, 12 bin 146 kilometrelik 18 adet kuzey-güney aksının yüzde 89'luk bölümünü tamamladık" ifadelerini kullandı. 

"1,5 MİLYON VATANDAŞIMIZI TAHLİYE ETTİK"

Bu zorlu süreçte, bir yandan arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına omuz verirken bir yandan da depremzedelerin yarasını sarmaya, derdine derman olmaya çalıştıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, "Böylesine büyük bir depremden sonra kısa sürede vatandaşlarımızı geçici barınma alanlarına alıp, her günü bir öncekinden daha iyi kılıyoruz. AFAD ile koordineli çalışarak bugüne kadar hava, kara, deniz ve demir yolu olmak üzere 1,5 milyon vatandaşımızı ücretsiz tahliye ettik. Her geçen gün daha da organize olarak ve güçlenerek çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyor ve açılan yaraları sarıyoruz. Depremin sebep olduğu karanlık izleri hızla ortadan kaldırıyoruz. Üstümüze düşen ne varsa tamamlayana, afetzedelerimize rahat bir nefes aldırana kadar da yanlarında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"KARA YOLU YATIRIMLARININ EKONOMİMİZE FAYDASI YILLIK 22,5 MİLYAR DOLAR"

Hayata geçirilen her hedefle uluslararası standartlara sahip yol ağıyla kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağladıklarına işaret eden Karaismailoğlu, bölünmüş yolların uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden 29 bin kilometreye, köprülerin uzunluğunu 745 kilometreye, tünellerin uzunluğunu da 50 kilometreden 711 kilometreye ulaştırdıklarını dile getirdi. 

Adil Karaismailoğlu müjdeyi duyurdu! 7 saatlik yol, 3 saate düşecek 

"7 SAATLİK YOL 3 SAATE DÜŞECEK"

Yap-İşlet-Devret (YİD) sistemiyle yapılan projelerin faydalarını anlatan Bakan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Taşımacılıkta, harcanan zamanı ve maliyetleri düşürdük, dış ticaretin etkinliğini artırdık, ithalat ve ihracatımızdaki zaman maliyetini oldukça azalttık. Marmara ile Akdeniz Bölgesi'ni birbirine bağlayacak Aydın-Denizli Otoyolu'ndaki yapım çalışmalarımız devam ediyor. Aydın-Denizli Otoyolu'nun devamına Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarını planlıyoruz. Bu otoyolların da tamamlanmasıyla 580 kilometrelik devlet yoluyla 6 ila 7 saat süren İzmir ile Antalya arasındaki seyahat 440 kilometreye ve 3 saatlik bir seyahat süresine inecek. Yapım çalışmalarının devam ettiği bir diğer yatırımımız Kuzey Marmara Otoyolu'nun Başakşehir-Bahçeşehir-Hadımköy kesimi ve Sazlıdere Köprüsü'nün tamamlanmasıyla Kuzey Marmara Otoyolu Hasdal Kavşağı ile birbirine entegre olarak, İstanbul'un doğu-batı aksındaki mevcut ulaşım koridorlarına yüksek kapasiteli yeni bir alternatif güzergah oluşturuyoruz."

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...