Tgrt Haber

Adım adım yaz geliyor... Meteoroloji'den 29 Mayıs tahminleri ve İstanbul hava durumu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com
29 May 2024 06:37 - Güncelleme : 29 May 2024 06:48

Kurak geçen nisan ayının ardından mayıs ayın boyunca yağmurun eksik olmadığı Türkiye, ayın son günlerinde yazı hissetmeye başlıyor. Yurt genelinde yerel yağışlar dışında gökyüzü güneşli. Peki İstanbul hava durumu nasıl? İşte Meteoroloji tarafından yayımlanan 29 Mayıs hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü​ (MGM) 19 Mayıs 2024 hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre Türkiye​ oldukça yağışlıs geçen mayıs ayının son günlerinde yaz mevsimi yavaş yavaş etkisini hissettirmeye başlıyor.

Uzman son değerlendirmelerine göre, bugün hava ülkemiz genelinde az bulutlu ve açık ancak yer yer parçalı yer yer çok bulutlu olacak. Buna karşın bazı bölgelerde yağmur geçişleri de görülecek.

Adım adım yaz geliyor... Meteoroloji'den 29 Mayıs tahminleri ve İstanbul hava durumu - 1. Resim

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Trakya, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar Mevkii, İç Anadolu (Eskişehir dışında), Orta Karadeniz, Kastamonu, Artvin, Ardahan, Kars ve Hakkari çevreleri ile Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış​ bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinde, doğu kesimlerde ise artarak normallerin üzerinde seyretmesi öngörülüyor.

Diğer yandan Meteoroloji, iki bölge için kuvvetli rüzgar​ uyarısında bulundu. Yapılan açıklamaya göre rüzgar Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli olarak esecek. Bu yüzden vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Adım adım yaz geliyor... Meteoroloji'den 29 Mayıs tahminleri ve İstanbul hava durumu - 2. Resim

İSTANBUL HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Ülke nüfusunun neredeyse 5'te birinin yaşadığı megakent İstanbul'da hava bugün parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Şehirdeki sıcaklık ortalamasının ise 24 derece civarında olması bekleniyor.

Adım adım yaz geliyor... Meteoroloji'den 29 Mayıs tahminleri ve İstanbul hava durumu - 3. Resim

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

  • MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Trakya Kesimi yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • EGE: Parçalı ve az bulutlu.
  • AKDENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu, batısının iç kesimleri ile Toroslar Mevkii yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • İÇ ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğlen saatlerinden sonra Eskişehir dışında bölge geneli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Adım adım yaz geliyor... Meteoroloji'den 29 Mayıs tahminleri ve İstanbul hava durumu - 4. Resim

  • BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Kastamonu çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz, Rize ve Artvin çevreleri ile Giresun ve Trabzon'un iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Adım adım yaz geliyor... Meteoroloji'den 29 Mayıs tahminleri ve İstanbul hava durumu - 5. Resim

  • DOĞU ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan ve Hakkari çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgar güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.
  • GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu.
Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...