Tgrt Haber

Adıyaman sallandı, Naci Görür o fay hatlarını işaret etti: Çok yakınında...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
19 Ocak 2024 13:18 - Güncelleme : 19 Ocak 2024 13:48

Deprem uzmanı Naci Görür, Adıyaman'da meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremden sonra Doğu Anadolu Fayı ve Bitlis-Zagros Bindirme kuşağına dikkat çekti.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremler, Türkiye​'yi derinden sarstı. Asrın felaketinin ardından Türkiye'nin herhangi bir noktasında meydana gelen sarsıntılar büyük bir tedirginliğe neden oluyor. O depremlerden biri de dün akşam Adıyaman​'da gerçekleşti...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre; dün saat 23,37'de Adıyaman'ın Sincik ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem​ meydana geldi. AFAD, depremin yerin yaklaşık 7 kilometre derinlikte gerçekleştiğini aktardı.

Adıyaman sallandı, Naci Görür o fay hatlarını işaret etti: Çok yakınında...

Adıyaman'da meydana gelen depremin ardından Naci Görür, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Depremin Doğu Anadolu Fayı'nın üzerinde ve Bitlis-Zagros Bindirme kuşağına çok yakın bir noktada olduğunu dikkat çeken Görür, "Bu özelliği ile artçı bir deprem olarak kabul edilebilir" dedi.

Adıyaman sallandı, Naci Görür o fay hatlarını işaret etti: Çok yakınında...

5 İL İÇİN UYARMIŞTI

Görür daha önce Bitlis/Zagros kuşağına dikkat çekerek uyarıda bulunmuştu. Görür açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

"Bu tweetlerde Hakkari ve Bitlis/Zagros Bindirme kuşağına dikkati çekiyoruz. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Adıyaman-Hakkari arasında ve Tunceli ve Bingöl'de Deprem Dirençli Kentler faaliyetleri sürdürülmelidir. Depremden korkmamak depreme hazır olmakla mümkün. Ülkemizde deprem dirençli kentler istiyoruz. Kampanyaya yazılarak, talep ederek katkı veriniz"

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...