Tgrt Haber

Adıyaman'da kuduz paniği: Üç köye altı ay karantina

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TRT Haber
25 Aralık 2022 13:26 - Güncelleme : 25 Aralık 2022 13:41
Adıyaman'da kuduz paniği: Üç köye altı ay karantina

Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı üç köyünde görülen kuduz vakaları nedeniyle üç köyün karantina altına alındığı öğrenildi. Uygulama çerçevesinde köylere hayvan giriş çıkışı altı ay boyunca yasaklandı.

Geçtiğimiz aylarda Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde yaşanan kuduz​ vakasının ardından şimdi de Adıyaman​'ın Besni​ ilçesinde endişelendiren bir olay meydana geldi. İlçenin Dikilitaş köyünde bir köpeğin hastalanması üzerine yapılan tedavide kuduz belirtilerinin rastlanması paniğe neden oldu. Laboratuvar sonucunda kuduz tespit edilmesinin ardından üç köye altı aylık karantina​ tedbiri uygulamasına başlandı.

KEDİ VE KÖPEKLERE İTLAF

Edinilen bilgiye göre, kuduz belirtileri gösteren köpekten alınan numuneler Adana Kontrol Laboratuvarı'na gönderildi. Burada gerçekleştirilen testlerde köpeğin kuduz olduğu anlaşılması üzerine köpek itlaf edildi. Aynı köyde bulunan ve köpeğin temaslı olduğun düşünülen köpek ve kediler de itlaf edildi.

Adıyaman'da kuduz paniği: Üç köye altı ay karantina

TEMASLI KÖYLERDE DE KARANTİNA UYGULANDI

Dikilitaş'ın yanı sıra yakın bulunan Yeniköy ve Zormağara köylerinde de gerekli karantina tedbirleri uygulanmaya başlandı. Tebirlerin üst seviyeye çıkarıldığı köylerde pazartesi günü itibariyle tüm kedi, köpek türleri aşılanacağı ve Dikilitaş, Yeniköy ile Zormağara köylerinde 6 ay boyunca karantinanın uygulanacağı belirtildi.

BİR ÇOCUK HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde köpek tarafından ısırıldıktan sonra kuduz şüphesiyle Ankara'da kaldırıldığı hastanede 10 yaşındaki M.E. hayatını kaybetmişti.

Adıyaman'da kuduz paniği: Üç köye altı ay karantina

Kaynak: TRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...