Tgrt Haber

Adıyaman'da müteahhide tutuklama! Yaptığı bina depremde yerle bir olmuştu

02 Nisan 2023 10:25 - Güncelleme : 02 Nisan 2023 10:33
Adıyaman'da müteahhide tutuklama! Yaptığı bina depremde yerle bir olmuştu

6 Şubat'taki deprem felaketinde Adıyaman'da yıkılan bir binanın müteahhidi Ahmet Kırıkdaş kent merkezinde gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. 

6 Şubat'ta meydana gelen, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş​ merkezli iki deprem​ 11 ilimizde büyük yıkıma neden olmuş ve on binlerce insanımız hayatını kaybetmişti. Depremde yıkılan binalara yönelik soruşturmalar sürerken Adıyaman'da yıkılan bir binanın müteahnidi tutuklandı.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, yürütülen soruşturma kapsamında, depremlerde Adıyaman'da yıkılan ve bazı bina sakinlerinin hayatını kaybettiği Sümerevler Mahallesi'nde bir yapının sahibi ve müteahhidi Ahmet Kırıkdaş, kent merkezinde gözaltına alındı. Zanlı, işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

ADIYAMAN'DAKİ KAYIP SAYISI

Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'ın ardından depremde en çok can kaybının yaşandığı 3'üncü ilimiz olmuştu. Büyük felakette resmi verilere göre 12 bin 622 vatandaşımız vefat ederken  9 bin 247 vatandaşımız da yaralanmıştı. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...