Tgrt Haber

Adliye saldırısında yeni gelişme.... Teröristin kardeşleri gözaltına alındı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 Şubat 2024 15:55 - Güncelleme : 06 Şubat 2024 16:03
Adliye saldırısında yeni gelişme.... Teröristin kardeşleri gözaltına alındı

Çağlayan Adliyesi'ne yapılan saldırıda öldürülen terörist Pınar Birkoç’un ablası ile duruşmaya izleyici olarak katılan diğer kız kardeşi gözaltına alındı.

İstanbul Adalet Sarayı​'nın C Kapısı'ndaki polis noktasına yapılan silahlı saldırıda DHKP/C​ terör örgütü üyesi saldırganlar Emrah Yayla​ ve Pınar Birkoç öldürüldü. Hain saldırıda 3 polis memuru ve 5 kişi yaralandı. Saldırıda yaralanan 1 vatandaş ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

ABLASININ DURUŞMASI VARDI

Saldırı sırasında öldürülen terörist Pınar Birkoç'un ablası Necmiye Birkoç'un İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir duruşması olduğu öğrenildi. Silahlı saldırının, duruşmadan yaklaşık yarım saat önce gerçekleştiği, duruşma sırasında tutuklu sanık Necmiye Birkoç'un duruşma salonunda hazır bulunduğu, diğer bir kız kardeşinin de dahil olduğu birkaç kişinin ise izleyici olarak duruşmaya katıldığı aktarıldı.

Adliye saldırısında yeni gelişme.... Teröristin kardeşleri gözaltına alındı - 1. Resim

GÖZALTINA ALINDILAR

Saldırıdan yaklaşık yarım saat sonra izleyici olarak duruşmaya katılan kız kardeş ile davada tutuklu bulunan Necmiye Birkoç polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Duruşmanın da 2 Nisan tarihine ertelendiği belirtildi.

Adliye saldırısında yeni gelişme.... Teröristin kardeşleri gözaltına alındı - 2. Resim

ABLASI TERÖR SUÇUNDAN YARGILANIYOR

Ayrıca, sanık Necmiye Birkoç'un 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme' suçlarından yargılandığı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...