Tgrt Haber

Af değil, düzenleme! Bakan Tunç dedikodulara noktayı koydu!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Temmuz 2023 05:57 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 05:57
Af değil, düzenleme! Bakan Tunç dedikodulara noktayı koydu!

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen koronavirüs iznindeki hükümlülere ilişkin düzenlemenin ‘af’ olmadığını koronavirüs izninde bulunan koşullu salıverilme tarihine belli bir süre kalmış olan iyi halli hükümlülerin kalan cezasının denetimli serbestlik altında çektirilmesi olduğunu söyledi. 

İhlas Haber Ajansı’nın aktardığı bilgiye göre Adalet BakanıYılmaz Tunç​, TBMM​ Genel Kurulu’nda kabul edilen koronavirüs iznindeki hükümlülere ilişkin düzenlemeye dair açıklamalarda bulundu. Kabul edilen kanun teklifinin ‘af’ düzenlemesi olmadığının altını çizen Bakan Tunç “Covid-19 izninde bulunan koşullu salıverilme tarihine belli bir süre kalmış olan iyi halli hükümlülerin kalan cezasının denetimli serbestlik​ altında çektirilmesidir” ifadelerini kullandı.

BAKAN TUNÇ: DÜZENLEME DENETİMLİ SERBESTLİKTİR

Bakan Tunç söz konusu paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

Kabul edilen teklife göre ayrıca; 31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla denetimli serbestlikte olup da izinli sayılanların yükümlülükleri kalkacak. Ancak bu kişiler suç işlerse doğrudan cezaevine alınacak. Kovid-19 izninde olup da bu düzenlemeyle denetimli serbestliğe ayrılanların tüm yükümlülükleri devam edecek. Bu düzenleme, bir 'af' düzenlemesi değildir. Af, cezayı tüm sonuçları ile ortadan kaldıran bir düzenlemedir. Kabul edilen düzenleme ise Kovid-19 izninde bulunan koşullu salıverilme tarihine belli bir süre kalmış olan iyi halli hükümlülerin kalan cezasının denetimli serbestlik altında çektirilmesidir.

https://twitter.com/yilmaztunc/status/1679596544843038720

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...