Tgrt Haber

AFAD'tan son dakika sarı ve turuncu uyarı! Sel, su baskını, yıldırım... 14 ilde çok şiddetli yağacak

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 15:29 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 15:47
AFAD'tan son dakika sarı ve turuncu uyarı! Sel, su baskını, yıldırım... 14 ilde çok şiddetli yağacak

AFAD, bugün (18 Ekim) ve yarın (19 Ekim) için 14 ilde sarı ve turuncu alarm verdi. Gök gürültülü şiddetli yağış beklendiğini duyurarak sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı 'dikkatli olun' uyarısı yaptı.

Sağanak yağışlar ekim ayında yurdu etkisi altına almaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından bugün ve yarın için bir uyarı da AFAD​'tan geldi. 3 ilde "turuncu", 7 ilde de "sarı" alarm verildi.

ÇOK KUVVETLİ GELİYOR

Yapılan son değerlendirmeye göre, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin'de kuvvetli; Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey ve kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Antalya, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğusu, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay’ın batısı ile Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde ise yerel olarak gök gürültülü kuvvetli yağış bekleniyor.

SARI VE TURUNCU ALARM

Meteoroloji'den edinilen son bilgilere göre Trabzon, Artvin ve Rize için "turuncu", Adana, Giresun, Mersin, Orda, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye içinse "sarı" alarm verildi.

SEL​, SU BASKINI VE YILDIRIM UYARISI

AFAD yaptığı açıklamada sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olun diye uyardı.

https://twitter.com/AFADBaskanlik/status/1714602932333654232

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...