Tgrt Haber

Afyon'daki orman yangınıyla ilgili 1 gözaltı! Yangını nasıl çıkardığı belli oldu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 Ağustos 2024 14:08 - Güncelleme : 22 Ağustos 2024 09:08
Afyon'daki orman yangınıyla ilgili 1 gözaltı! Yangını nasıl çıkardığı belli oldu

Afyonkarahisar'a bağlı Sinanpaşa'da ormanlık alanda çıkan yangınla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Vali Kübra Güran Yiğitbaş, yangının neden çıktığına ilişkin bilgi verdi.

Afyonkarahisar​'da  dün başlayan yangın​ sonrası soğutma çalışmaları sürerken flaş bir gelişme yaşandı.  Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, yangınla ilgisi olduğu sanılan bir şahsın gözaltına alındığını duyurdu.

YANGININ NEDENİ İZMARİT

Yangının söndürülmesi için 8 helikopter ve 3 uçakla havadan destek sağlandığını ifade eden Yiğitbaşı , yerden ise 20 arazöz, 6 su ikmal aracı, 14 itfaiye aracı ve iş makineleriyle müdahale edildiğini belirtti.

Yiğitbaşı, 200 personel ve 19 gönüllüyle sabah saatlerinde kontrol altına alınan yangın, soğutma çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğu bilgisini paylaştı.

Yangının bir sigara izmaritinden çıktığını değerlendirdiklerini belirten Vali Yiğitbaşı, "Bir kişi gözaltında. Savcılık kanalıyla ifadesi alınarak soruşturması oradan yürütülecek" bilgisini paylaştı.

"40-50 YILI BULACAK"

Yangın söndürülse de zarar gören alanların tekrar doğal ortamına kavuşmasının 40-50 yıl süreceğinin altını çizen Vali Yiğitbaşı, "Önce toprak işlemeleri ve temizlik yapılacak. En geç 2025'in sonbahar ayında bölgedeki ağaçlar dikilmiş ve sonraki yıllarda eski haline dönmüş olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...