Tgrt Haber

Ağrı'daki kazada dikkat çeken ayrıntı: Mardin ve Gaziantep'teki facialarla korkunç benzerlik

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
09 Kasım 2022 09:40 - Güncelleme : 10 Kasım 2022 09:02

Ağrı'da bir yolcu otobüsünün iki tırla çarpışmasının ardından meydana gelen feci kazada hayatını kaybeden Eşref Tutak ve Emrah Solmaz'ın, daha önce kaza yapan pancar yüklü tıra yardım etmek için olay yerine gittiği öğrenildi. Korkunç kaza, 20 Ağustos'ta önce Gaziantep, ardından ise Mardin'de meydana gelen faciaları hatırlattı. Söz konusu facialarda, daha öncesinde yaşanan kazalara yardım için giden birçok vatandaş hayatını kaybetmişti.

Ağrı’nın Tutak​ ilçesinde meydana gelen trafik kazasında iddiaya göre rampa aşağı seyir halindeyken freni patlayan yolcu otobüsü, karşı yöndeki iki kamyonla feci şekilde çarpıştı. Patnos istikametinden Tutak istikametine giden otobüsün neden olduğu kazada çarpmanın etkisiyle üç araç da alev aldı.

Ağrı'daki kazada dikkat çeken ayrıntı: Mardin ve Gaziantep'teki facialarla korkunç benzerlik

İhbar üzerine bölgeye güvenlik, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Alev alan otobüs​ ve iki kamyon​, itfaiye ekiplerinin çabası sonucu söndürülürken yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Korkunç kazada 7'sinin hayatını kaybettiği 2'sinin ağır 21 kişinin yaralı olduğu bildirildi.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Ağrı’da feci kazada hayatını kaybeden 6 kişinin kimliği belirlendi. Kazada otobüs sürücüsü Abdulkerim Kınay, Serhat Bayraktutan, Sinan Gürbüz, Nevzat Taş, Eşref Tutak, Emre Yıldız ve Ebrar Tatlı olduğu belirlenirken bir kişinin kimliği tespit edilmeye çalışılıyor.

Ağrı​'da iki tır ile bir yolcu otobüsünün karıştığı trafik kazasında hayatını kaybeden 7 kişiden Emrah Solmaz ve Eşref Tutak'ın, daha önce kaza yapan pancar yüklü tır ve iş makinesinin kaldırılmasına yardımcı olmak için olay yerinde bulunduğu öğrenildi.

İLK KAZAYA GİTMİŞLER

Kazada hayatını kaybeden Emrah Solmaz'ın amcasının oğlu Memduh Solmaz, tırın bölgeden kaldırılması sırasında ikinci kazanın meydana geldiğini belirtti. Solmaz, "Önceki araç, Emrah'ın kardeşine ait ve kaza yapıyor. Kaza da 10.30 civarında oluyor. Arabayı düzeltmek için kepçe falan getirmişler. O sırada aracı kaldırmak isterken otobüs geliyor, dalıyor. O sırada Eşref ve Emrah vefat ediyor. Duyar duymaz kendi araçlarına yardıma gitmişler ama otobüs hepsini ezmiş" dedi.

Kazanın çok üzücü olduğunu dile getiren Solmaz, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

TEDAVİSİ TAMAMLANAN 17 KİŞİ TABURCU OLDU

Kazada 7 kişi ölmüş, 2'si ağır 18 kişi yaralanmıştı. Yaralanan 18 kişiden 17'si, hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

MARDİN VE GAZİANTEP'TEKİ FACİAYI HATIRLATTI

Öte yandan Ağrı Tutak'ta yaşanan kaza, 20 Ağustos'ta Gaziantep Nizip'te yaşanan ve 16 kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza ile aynı gün Mardin'de 16 kişinin hayatını kaybettiği kazaları hatırlattı.

Ağrı'daki kazada dikkat çeken ayrıntı: Mardin ve Gaziantep'teki facialarla korkunç benzerlik

Gaziantep'teki kazada otoyolda daha önce yaşanan kazaya yardım için giden ekipler, hızla gelen bir otobüsün duramaması sonucu hayatlarını kaybetmişti.

Mardin'de ise daha önce gerçekleşen bir kaza nedeniyle bölgeye gidenler hızla gelen tırın altında kalarak feci şekilde can vermişti.

Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...