Tgrt Haber

Ahırkapı'da yük gemisi ve konteyner gemisi çarpıştı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
17 Eylül 2023 12:27 - Güncelleme : 17 Eylül 2023 13:16
Ahırkapı'da yük gemisi ve konteyner gemisi çarpıştı

Ahırkapı Demir Bölgesi'nde kuru yük gemisi ve konteyner gemisi çarpışmasının ardından olayda can kaybı yaralanma ve çevre kirliliği tespit edilmediği öğrenildi

Ahırkapı Demir Bölgesi’nde "New Legend" isimli 228 metre boyundaki kuru yük gemisi​ ve "Elbsun" isimli 141 metre boyundaki konteyner gemisi çarpıştı.

"CAN KAYBI YOK"

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Ahırkapı Demir Bölgesi’nde çatışan New Legend isimli 228 metre boyundaki kuru yük gemisi ve Elbsun isimli 141 metre boyundaki konteyner gemisinde KEGM-4 hızlı tahlisiye (can kurtarma) Botumuzca yapılan incelemelerde; herhangi bir can kaybı, yaralanma ve çevre kirliliği tespit edilmemiştir" denildi.

İKİ GEMİ AHIRKAPI'YA DEMİRLETİLDİ

Öte yandan, Yassıada açıklarında çarpışan ro-ro gemisi ile kuru yük gemisi, Ahırkapı'ya emniyetle demirletildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Yassıada güneyi açıklarında çatışan 'Patrıa Seaways' isimli 154 metre boyundaki ro-ro gemisi ve 'Yasa Pıoneer' isimli 229 metre boyundaki kuru yük gemisi, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezimiz koordinasyonunda ve kılavuz kaptanlarımızın refakatinde Ahırkapı'ya emniyetle demirledi." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Haklı 17 Eylül 2023 19:19

Demekki, büyük İstanbul kanalı şart.

Sonraki Haber Yükleniyor...