Tgrt Haber

Apartman aidatını ödemeyene yaptırıma Yargıtay 'dur' dedi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Ekim 2022 11:21 - Güncelleme : 26 Ekim 2022 12:31
Apartman aidatını ödemeyene yaptırıma Yargıtay 'dur' dedi

Apartman aidatını üst üste 2 ay ödemeyen ev sahibine apartman yönetimi tarafından uygulanan yaptırım kararını Yargıtay bozdu.

Apartman​ aidatı nedeniyle mahkemelik olan apartman yönetimi ve kat sahibi arasındaki davaya Yargıtay​ noktayı koydu.

Kat maliklerinden aidatları tahsil edemeyen site yönetimi, genel kurulda ilginç bir karar aldı. Buna göre; aidatını 2 ay ödemeyen site sakinlerinin sıcak su sayacının sökülmesi kararlaştırıldı. 

Yaptırımın yasalara aykırı olduğunu öne süren bir site sakini, kararın iptali için 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin yolunu tuttu. Mahkeme​, site genel kurulunun aldığı kararın iptaline hükmetti. Site yönetimi, mahkeme kararına itiraz edince devreye Yargıtay 5. Hukuk Dairesi girdi.

YARGITAY'DAN EMSAL KARAR

Yıllar süren davaya son noktayı koyan Yargıtay 5. Hukuk Dairesi, yaptırım kararının yasaya aykırı olduğuna hükmetti.  Mahkeme heyetinin emsal nitelikteki kararında şu cümlelere yer verildi:

"Mahkemece davanın kabulüne karar verilmiş. Hüküm, davalı vekili tarafından temyiz edilmiştir. Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı kanıtlar ile yasal gerektirici sebeplere göre, verilen kararda bir isabetsizlik bulunmadığından yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddi ile usul ve yasaya uygun olan hükmün onanmasına oybirliğiyle karar verildi."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...