Tgrt Haber

Ailesi İsrail bombardımanında öldürülmüştü! İsrailli esir Netanyahu'ya seslendi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Ocak 2024 11:20 - Güncelleme : 07 Ocak 2024 11:32

İsrail'in Gazze'ye bombardımanda eşi ve iki çocuğunu kaybeden İsrailli esir Yarden Bibas'ın yeni görüntülerini Kassam Tugayları servis etti. Ailesinin naaşları için Hamas'ın esir takasını reddeden Netanyahu'ya, seslenen Bibas "Onların yasını mı tutacağım, onlarla birlikte toprağa mı gömüleceğim" dedi.

Hamas​'ın askreri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze Şeridi​'ne 7 Ekim 2023'te başlattığı bombardımanda eşi ve iki çocuğunu kaybeden İsrailli esir Yarden Bibas'a ait yeni görüntüleri servis etti.

Kassam Tugayları, Telegram hesabından paylaşılan görüntülerde Bibas, ailesini kaybettiği bombardımanın emrini veren, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​'ya seslenerek, "Buradan çıkıp onların yasını mı tutacağım, yoksa onlarla birlikte toprağa mı gömüleceğim" ifadelerini kullanıyor.

Kassam Tugayları açıklamasında ise İsrail bombardımanında öldürülen Bibas'ın eşi ve iki çocuğunun naaşlarını İsrail'e teslim etmeyi teklif ettiğini ancak Netanyahu hükümetinin söz konusu teklifi reddederek pazarlık yapmaya devam ettiği belirtildi.

SADECE "1 GÜNLÜK" İNSANİ ARA TALEBİNE RET 

Kassam Tugayları 30 Kasım'da paylaştığı görüntüde Bibas, İsrail Başbakanı Netanyahu'dan ağlayarak "Gazze'deki bombardımanlarda ölen üç aile üyesinin naaşlarının esir takası kapsamında İsrail'e götürülüp orada defnedilmesini" talep etmişti.

Hamas, taraflar arasındaki müzakerelerde 7 kadın ve çocuk esir ile İsrail ordusunun bombardımanında öldürülen 3 İsrailli esirin naaşlarının teslim edilmesi karşılığında "insani aranın” bir gün daha uzatılması şeklindeki teklifin İsrail tarafından reddedildiğini duyurmuştu.

Kassam Tugayları, İsrail bombardımanında Sherry Silverman Bibas, Kfir Bibas ve Ariel Bibas adlı esirlerin öldüğünü belirtmiş ancak esirlerin ne şekilde ve ne zaman öldüğüne ilişkin detay paylaşılmamıştı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...