Tgrt Haber

İstanbul Valiliği duyurdu: AK Parti seçim bürosuna saldıran iki kişi tutuklandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
25 Nisan 2023 16:40 - Güncelleme : 25 Nisan 2023 19:26
İstanbul Valiliği duyurdu: AK Parti seçim bürosuna saldıran iki kişi tutuklandı

Son dakika haberi: İstanbul Valiliği, AK Parti seçim bürosuna saldıran iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

Türkiye​'de 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçim​ öncesi ortalığı karıştırmak isteyenlerin provokatif eylemlerine bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz günlede AK Parti​'nin Bahçelievler​ Kocasinan Mahallesi'nde bulunan seçim irtibat bürosu önünde silah​ sesleri duyulmuştu. Bögleye motosiklet ile gelen 2 kişi havaya ateş ettikten sonra kayıplara karışmıştı.

İstanbul Valiliği'nden provokatif saldırıya ilişkin bir açıklama yapıldı. Saldırıyı gerçekleştiren 2 kişinin ekipler kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındığı aktarıldı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"AK Parti Seçim İrtibat Bürosu önünde 21 Nisan 2023 Cuma günü saat 22.20 sıralarında bir motosikletten silahla havaya ateş edilmesi olayına ilişkin çalışmalarda; söz konusu olayda silahla havaya ateş eden O.Ş. ile motosikleti kullanan C.E. adlı şüpheliler gözaltına alınmıştır"

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR

Ayrıca ekiplerin şüphelilerin evlerinde yaptığı aramada, tabanca, 49 fişek, olayda kullanılan motosiklet ve olay sırasında giyilen kıyafetlerin ele geçirildiği kaydedildi. Şüphelilerden O.Ş.'nin toplam 17 suç kaydı, C.E.'nin ise toplam 21 suç kaydı bulunduğu tespit edildi.

BAKAN SOYLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti'nin Bahçelievler'deki seçim bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda organize suç örgütlerinin parmağı olduğunu söylemişti. Kan davasına dönüştürücü söylemlerin olayı daha da yükselteceğini dikkat çeken Bakan Soylu, hem emniyetin hem de savcılığın şüphelilerin peşinde olduğunu belirtmişti.

ŞÜPHELİLER TUTUKLANDI

AK Parti Bahçelievler Seçim İrtibat Bürosu önünde motosikletten silahla havaya ateş açılmasıyla ilgili gözaltına alınan iki şüpheli için karar çıktı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...