Tgrt Haber

AK Parti'den Ayasofya teklifine zehir zemberek cevap

02 May 2014 19:52
AK Parti'den Ayasofya teklifine zehir zemberek cevap

AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Bülent Turan, bugün ajanslara düşen Ayasofya'nın ibadete açılmasına yönelik TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifine sert cevap verdi.

Millete komplo kuranlarla birlikte hareket eden, AK Parti'den istifasından sonra milli egemenliğin tecelli ettiği TBMM çalışmalarına neredeyse hiç katılmayan bir milletvekilinin, Ayasofya Camii'nin ibadete açılması için Kanun Teklifi vermesi, tabiri caizse rol çalmaktır, takiyye yapmaktır. Nitekim, 1934 yılında numarası olmayan, Resmi Gazete'de yayımlanmayan, orjinali muhafaza edilmeyen bir "Kararname" ile ibadete kapatılan Ayasofya Camii'nin tekrar ibadete açılması için yasal bir düzenlemeye kesinlikle ihtiyaç yoktur. Kadim bir medeniyetten beslenen AK Parti döneminde ibadete açılan Trabzon Ayasofya Camii gibi, İznik Ayasofya Camii gibi, bir çok insanımızın rüyasını süsleyen İstanbul'daki Ayasofya Camii de hiçbir yasal işleme gerek olmaksızın ibadete açılabilecektir. AK Parti'de olduğu süre içinde, Ayasofya'yı hiç bir istişare ve Grup toplantısında dile getirmeyen malum milletvekilinin söz konusu Kanun Teklifi, adeta istifası nedeniyle kendisine yönelik oluşan büyük tepkiyi azaltmak adına atılmış bir adımdır. Bu tavır, siyasi ahlak ilkeleriyle hiç bir şekilde bağdaşmamaktadır. Samimiyet herşeydir!

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...