Tgrt Haber

AK Parti'den 'sosyal medya yasası' açıklaması: İnternette dönüm noktası olacak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
29 Nisan 2022 11:36 - Güncelleme : 29 Nisan 2022 13:26
AK Parti'den 'sosyal medya yasası' açıklaması: İnternette dönüm noktası olacak

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen ve AK Parti'nin çalışmalarını yürüttüğü ‘İnternette Dezenformasyon Düzenlemesi'nde sona gelindi. Düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, sosyal medya platformlarının algoritmalarındaki şeffaflığın artırılacağını belirtti. Ünal, Avrupa Dijital Hizmetler Yasası’nın internette bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

'Sosyal medya yasası' olarak bilinen İnternette Dezenformasyon Düzenlemesi'nde sona gelindi. Türkiye’de uzun süredir gündemde olan çalışmada, sosyal medyada dezenformasyonunun önüne geçilecek, yalan haber yapan ve yayanlara ağır yaptırımlar getirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taslağını MHP lideri Devlet Bahçeli’ye gönderdiği düzenlemeye ilişkin AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, açıklamalarda bulundu.

İNTERNETTE DÖNÜM NOKTASI

“Avrupa Birliği’nin, 23 Nisan 2022’de kabul ettiği Dijital Hizmet Yasası’nı olduğu gibi kendi hazırladığımız Dijital Yasa Teklifi yasamıza aktaracağız” diyen Ünal, Avrupa Dijital Hizmetler Yasası’nın internette bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Yasanın içeriğiyle ilgili bilgi veren Ünal, gerçek hayatta yasa dışı olanın, internet ortamında da yasa dışı olması gerektiği ilkesini esas aldığını söyledi.

ALGORİTMALARDA SEFFAFLIK ARTTIRILACAK

Dijital platformlarda dezenformasyonun önleneceğini söyleyen Ünal, platformların algoritmalarındaki şeffaflığın artırılacağını belirterek, “Çünkü algoritmaların şeffaflık konusu özellikle dezenformasyonun denetiminde önemli bir nokta bizim için. Bunlarla ilgili alt düzenlemeler getirilecek” dedi.

Yasayla birlikte reşit olmayanların internet ortamından daha iyi korunacağını söyleyen Ünal, “Dijital platformlar, AB Komisyonu tarafından denetlenecek. Benzer bir denetlemeyi biz de düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN TASLAĞI BAHÇELİ’YE VERDİ

Düzenlemenin taslağının Külliye’den Meclis’e geldiğini belirten Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taslağı MHP lider Devlet Bahçeli’ye verdiğini söyledi.

Salı günü MHP’li yöneticilerle bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyen Ünal, “Bu toplantıda taslak üzerinde genel bir mutabakat sağlandı. Önümüzdeki günlerde bir toplantı daha gerçekleştireceğiz. Ondan sonra bizde hızla bu düzenlemeyi hızla TBMM’ye sunacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...