Tgrt Haber

AK Partili Savcı Sayan kalp krizi geçirdi: Sağlık durumu hakkında ilk açıklama geldi

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
20 May 2023 00:21 - Güncelleme : 20 May 2023 00:35
AK Partili Savcı Sayan kalp krizi geçirdi: Sağlık durumu hakkında ilk açıklama geldi

Son dakika haberi: 2. Tur seçim çalışmalarına İzmir’de devam eden sayın AK Partili Savcı Sayan kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Sayan'ın tedavisi devam ediyor.

Aydın​ kanaat önderleri ile görüşmek üzereİzmir​'den ayrılan Savcı Sayanyolda kalp krizigeçirdi. Acilen hastaneye kaldırılan ve tedavi altına alınan Sayan'ın sağlık durumu hakkında ilk açıklama geldi.

"TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR"

Savcı Sayan'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2. Tur seçim çalışmalarına İzmir’de devam eden sayın Savcı Sayan, Aydın kanaat önderleri ile görüşmek üzere ilimize giderken yolda kalp krizi geçirmiş olup, acilen hastaneye kaldırılmış ve tedavi altına alınmıştır. Savcı beyin tedavisi devam etmektedir. Sevenlerine ve kamuoyuna saygıyla duyurulur" 

https://twitter.com/SavciSayan/status/1659668277356900353

SAVCI SAYAN KİMDİR?

Savcı Sayan, 1971'de Ağrı'nın Tutak ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Bir süre öğretmenlik de yapan Sayan, ulusal kanallarda yorumculuk, bölgedeki töre cinayetleri üzerine yazdığı makaleler çeşitli gazetelerde yayımlandı. 1996-2000 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği gerçekleştirdi. 1999 ve 2004 yerel seçimleri'nde CHP​'den Tutak belediye başkan adayı oldu. CHP genel merkez MYK üyeliklerinde bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimini sıklıkla eleştiren Savcı Sayan, parti kurallarına uymadığı gerekçesiyle 2012 yılında CHP'den ihraç edildi.

2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine seçim çalışmaları yapan Savcı Sayan, 2015 yılında AK Parti'ye geçti ve İzmir'den milletvekili adayı oldu fakat seçilemedi. 2019 Türkiye Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den Ağrı Belediye Başkan Adayı oldu ve seçildi. 

Savcı Sayan, 2023 Genel Seçimlerinde milletvekili adayı olmak için Ağrı Belediye Başkanlığından istifa etti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Halid20 Mayıs 2023 00:29

Allah acil sifalar versin

Sonraki Haber Yükleniyor...