Tgrt Haber

AK Partili Turan HDP'yi topa tuttu

10 Mart 2016 00:55
AK Partili Turan HDP'yi topa tuttu

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulu’nda HDP’lileri sert eleştirilerde bulundu.

TBMM Genel Kurulu’nda 2016 yılı Bütçe Kanun Tasarısı ve 2014 Kesin Hesap Kanun Tasarısı görüşmelerinin son gününde AK Parti adına konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Turan, operasyonların 7 Haziran’dan sonra başlamadığını vurgulayarak, "7 Haziran’dan önce ve sonra PKK’nın defaatle saldırısı, defaatle terörle ilgili çalışması oldu. Bu çalışmalara rağmen, iyi niyetle görüşmelere rağmen, tüm AK Parti iktidarının risklerine rağmen, yüz yıllık sorunu çözelim, sadece güvenlik bölgesi olamaz dememize rağmen küresel güçlerin oyuncağı haline gelen siyasi güçler ve terör örgütleri maalesef değerlendirilemedi. Utanmadan, sıkılmadan ’barış sürecini AK Parti iktidarı bitirdi’ dediler" ifadelerini kullandı.

24 Temmuz’da 11 güvenlik görevlisi şehit olduğunu hatırlatarak HDP’yi eleştiren Turan, "O zaman biz sizlerden şunu hiç duymadık: ’Ey örgüt teröristsiniz. Barış süreci varken, şehit haberleri gelmesin’ demediniz. Hiç siz ’gençlerin zorla alınarak, dağa götürüyorsunuz ’yapmayın’ demediniz. Hiç siz sivilleri, vatandaşlarımızı öldürenlere ’dur’ demediniz. Hiç siz o kazılan çukurlara ’yapmayın’ demediniz. O zaman barış demediniz. Şimdi barış demek barış sürecini kirletmekten başka bir şey değil. Oradaki çalışmalar Kürtlerin de rahatlaması için, Türklerin de rahatlaması için son terörist temizlenene kadar devam edecek. Saz çalan genel Başkan var. 122 tane ’sokağa çıkın’ beyanı var. Siz hangi barıştan bahsediyorsunuz" diye konuştu.

“SEVMEDİĞİNİZ TAYYİP ERDOĞAN DEĞİL, SİZ 14 YILDAN BERİ ASLA YALNIZ BIRAKMAYAN BU MİLLETİ SEVMİYORSUNUZ”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, muhalefetin ‘diktatör’ ifadesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sevmedikleri için değil, 14 yıldan beri Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmayan milleti sevmediklerini söyledi.

2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısının kapanış görüşmelerinde AK Parti Grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Bülent Turan, “13 günden beri ısrarla takip ettim, her konuşmacı Sayın Başbakanımıza hitap etti, her konuşmacı Cumhurbaşkanımıza hakaret etti. Hiçbir arkadaşımız ‘Sayın Kılıçdaroğlu’ demedi, nedenini bırakıyorum ama söz söylerseniz, söz alırsınız. Edebimiz suskunluğumuzu gerektirdi bizim. Edebimiz, sessizliğimizi gerektirdi bizim” dedi.

“BÜTÇELERİMİZİ YAPARKEN KILI KIRK YARMAK ZORUNDAYIZ”

“Bütçe, devletin kendi kaynak ve olanaklarının karşılaştırılarak bunların akılcı ölçüler içerisinde, büyüklükleri gereğince mali dokümanların hayata geçirilmesidir” diyen Turan, bütçenin bir yöneticilik başarısı, bir hükümet için tekrarlanan güvenoyu olduğunu söyledi. Bütçeyi sadece demokrasinin özü olarak değil, aynı zamanda bu milletin kendilerine emaneti olarak gördüklerinin altını çizen Bülent Turan, “Bütçelerimizi yaparken kılı kırk yarmak zorundayız. Bütçe yapmak öyle bir sorumluluk ki 7, 8 milyon vatan evladının hepsinin hakkı hukuku, bakışı bu metin içerisinde olması lazım. Bu bütçe milletimizin emanetidir. Allah aldığımız işin hakkını vermeyi bize nasip etsin. Her hükümet için bütçe en önemli kanundur, en onurlu işlerden bir tanesidir. Ancak, on dört yıl boyunca bütçe yapıyor olmak başka bir onurdur” dedi.

“BÜTÇE YAPMAK ONURDUR AMA 14 YIL YAPMAK BAMBAŞKA BİR ONURDUR”

14 yıl boyunca bütçe yapmanın kendileri için bir onur olduğunun altını çizen Bülent Turan, 1950'li yıllardan bugüne değişen hükümetlerin içerisinde 14 yıl boyunca bütçe yapan başka bir hükümet örneği olmadığını kaydetti. Turan, “14 yıl önce yola çıktığımızda ‘bir rüzgâr var, gelir geçer’ dediler, ‘bir uzun boylu adam var; bugün var, yarın yok’ dediler, ‘endamı güzel, yarın olmaz’ dediler ama 14 yıl geldi ve geçti ama ilk günkü kadar, Pınarhisar Cezaevindeki şanımız neyse, iddiamız, gururumuz neyse bugün aynı onurla, aynı gururla tekrar bismillah diyor, tekrar başlıyoruz. O günden bugüne kadar tam 5 genel seçim yaptık, 3 yerel seçim yaptık, 2 halk oylaması, 1 de Cumhurbaşkanlığı seçimi yaptık; toplam 11 seçim. 11 seçimin hepsinde, milletimize gittiğimizde çok büyük bir teveccühle beraber buraya gelme imkânı bulduk. Bunun ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunu bilen insanlarız. Bu kadar seçime rağmen, bu kadar uzun süreye rağmen neden bu insanlar, bu aziz millet bize oy verdi? Hiç kimse bizim kaşımıza, gözümüze oy vermek durumunda değil, hiç kimse çok alternatifli bir demokrasi içerisinde, partiler içerisinde sadece AK Parti'ye oy vermek durumunda değil. Çok şey söylenebilir ama ben samimiyeti, ihlası işin esası olarak görüyorum. Biz samimiydik, halkımız bunu gördü; biz çalışkandık, halkımız bunu gördü; biz söz verdik, sözümüzü yerine getirmeye çalıştık, sözü namus bildik, senet bildik, asla da vermeyeceğimiz sözü vadetmedik. Ne demişsek yapmak için gece gündüz çalıştık, tutmayacağımız hiçbir sözü vermedik. Gün geldi, liderimizi hapse attılar, ‘ya sabır’ dedik; gün geldi, partimizi kapatmaya kalktılar, ‘ya sabır’ dedik; gün geldi, muhtıra yayınladılar, ‘ya sabır’ dedik; gün geldi, 367 ucubesiyle bize ‘seçim yapamazsınız’ dediler, ‘ya sabır’ dedik ama sabrın sonu selamettir diyerek sağduyulu şekilde milletimize gitmekten çekinmedik. Elimde Atılım Üniversitesinin bir anketi var, bir çalışması var; o çalışmada ‘1980 sonrası, hükûmetlerin hangisi, hangi vaatlerde bulundu ve ne kadarı hayata geçti?’ diye soruluyor, çalışma yapılıyor, bu akademik çalışmada herkes görüyor ki AK Parti hükümetleri ya hepsini yapmış ya devam ediyor. O yüzden, söz namustur diyorum, o yüzden, asla yapamayacağımız işi vadetmediğimizi söylemek istiyorum. Geçen hafta Sayın Başbakanımızla beraber İran'a gittik, o heyette ben de vardım. Öyle bir tempo ki, öyle bir gayret ki Silopi'ye gidildi, ardından İran'a gidildi; oradan çıkıldı, İstanbul'a, birçoğunun engel olmaya kalktığı, buna rağmen gururla takip ettiğimiz köprünün son tabliyesi konuldu biliyorsunuz. Onun ardından Brüksel'e, onun ardından İzmir'e, onun ardından buraya gelindi, hiçbir anımız boş değil. Sayın Başbakanımızın bu gayreti, vekillerimizin bu gayreti tüm kamuoyunun takdirinde. Ankara'dan çıkmayanların, polemikten başka iş üretmeyenlerin bunu anlamasının imkânı yok. O yüzden söyledim, bütçe yapmak onurdur ama 14 yıl yapmak bambaşka bir onurdur” diye konuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...