Tgrt Haber

PKK'dan AK Parti'li vekile suikast girişimi! Saldırı hazırlığında yakalanan teröristler hain planı itiraf etti

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Ocak 2023 23:21 - Güncelleme : 03 Ocak 2023 00:45
PKK'dan AK Parti'li vekile suikast girişimi! Saldırı hazırlığında yakalanan teröristler hain planı itiraf etti

Bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin Türkiye'de ses getirmeyi amaçladığı kanlı eylemi son anda önlendi. Şanlıurfa Emniyeti, örgüt talimatıyla Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a suikast düzenlemeyi planlayan teröristler, saldırı hazırlığındayken kıskıvrak yakalandı. Sorguda hain planı bir bir itiraf eden teröristler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AK Parti Şanlıurfa​ Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a yönelik suikast​ son anda engellendi. Emniyet güçleri, suikast için Suriye’den gönderilen PKK/KCK terör örgütünün Suriye yapılanması PYD/YPG​ mensubu 2 örgüt mensubu ile bu kişilere yardım eden 1 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen operasyonda, illegal yollarla Türkiye geçtiği tespit edilen M.M.İ. ve M.M.’yi gözaltına aldı.

HAİN PLANI İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan örgüt mensupları sorgularında, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü içerisinde Ayn El Arab bölgesinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ‘Hacı’ kod adlı örgüt mensubunun, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız için suikast talimatı verdiğini itiraf etti. Suikastı gerçekleştirmek için Türkiye’ye geldiklerini anlatan teröristler, Hacı kod adlı teröristin R.B. aracılığıyla kendilerine para gönderdiğini söyledi. Bunun üzerine R.B. de gözaltına alındı.

PKK​'YA ESİR DÜŞEN KARDEŞİ İÇİN ÖRGÜTÜN TALİMATINA UYMUŞ

R.B.’nin Suriye’de bulunan kardeşi H.B.’nin, PYD/YPG terör örgütü içerisinde Suriye'de faaliyet gösteren ‘Serhildan’ kod adlı örgüt mensubu tarafından kaçırıldığı ve serbest bırakılması karşılığında Vekil Yıldız’a eylem yapılması amacıyla kendisinden keşif yapmasını istediği öğrenildi. Gözaltına alınan 2 'si örgüt mensubu olmak üzere 3 şahıs sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2021'DE DE SUİKAST GİRİŞİMİNE MARUZ KALMIŞTI

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Haziran 2021'de kendisine yönelik suikast girişimi sonrası İHA'ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Daha önce de çok sayıda suikast girişimi önlendi. Aslında görüntüde PKK var ama ben bu işin arkasında HDP'li siyasetçilerin olduğundan eminim. Çünkü onlar bölgede HDP'ye karşı mücadele eden insanları ve aileleri istemiyorlar, sindirmek istiyorlar, korkutmak istiyorlar. Benim gibi siyasetçileri veya onlara karşı mücadele eden insanlardan birilerine zarar vererek diğerlerini korkutma amaçları var."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...