Tgrt Haber

AK Parti’nin kritik toplantı sonrası kritik açıklama

08 Haziran 2015 20:31
AK Parti’nin kritik toplantı sonrası kritik açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında Bakanlar Kurulu üyeleri ve AK Parti MYK üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı sona erdi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti kurmaylarının seçimin değerlendirildiği Ak Parti MYK'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Şahin'in basın mensuplarına yaptığı açıklama şöyle:

Süreçle ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Milletimizin ortaya koymuş olduğu siyasi iradeye ve karara, AK Parti olarak derin saygı duyuyoruz. Ancak bu seçim sonuçları 13 yıldır Türkiye'de uygulanan hükümet şekillerine göre farklı bir sürecin başladığını gösteriyor bize. Biz AK Parti olarak bu süreçte de sorumlu davranacağı ve halkımız müsterih olsun diyoruz. AK Parti olarak bu yeni süreçte de Türkiye'nin son seçimlere göre de en büyük ve en güçlü partisi olarak ülke menfaatlerini ön planda tutma politikamızı aynen devam etttireceğiz. Bizim bu istikrari çalışmalarımız yani seçim sonuçlarını değerlendirme ve başlayacak olan süreçle ilgili yol haritası belirleme çalışmalarını çarşamba günü Merkez Karar Yönetim Kurulu üyelerimizle yapacağız. Hemen ertesi gün perşembe günü de genişletilmiş il başkanları toplantısını yapmayı planlıyoruz.

Önümüzdeki hafta da büyük ihtimalle seçilmiş olan yeni milletvekili arkadaşlarımızla biraraya geleceğiz. Bu dönemde milletvekili adayı olmamış, eski diyebileceğimiz milletvekili arkadaşlarımızla da yeniden bir araya gelerek  hem seçim sonuçlarını hem de başlayacak olan bu süreci değerlendirmek istiyoruz.

(Basın mensuplarına) Siz burada bekliyorsunuz, bugün aşağı yukarı 11'de başladık, demekki uzun bir süre çalıştık.

"ERKEN SEÇİM Mİ YOKSA KOALİSYON MU" SORUSUNA YANIT

Bu sorularınıza şu aşamada cevap veremeyeceğim. Çünkü bu konudaki bizim değerlendirme çalışmalarımız devam ediyor. Belki bütün bu çalışmaların sonunda Genelbaşkan'ımız, Başbakan'ımız, kamuoyuyla yapmış olduğumuz bu değerlendirmelerin sonucunu paylaşabilir. Siz burda uzun süredir bekliyordunuz; Ne görüşülüyordu yukarıda? Kimler katıldı toplantıya? Bu konuda sizleri bilgilendirmek için aşağıya kadar indim. Aslında biliyorsunuz bizim parti sözcümüz Beşir Atalay'dır. Fakat Allah şifa versin, eşi yoğun bakımda, hastanede. Ben de biraz sonra ziyaret edeceğim.  O bakımdan  onun yerine açıklamayı ben yaptım.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...