Tgrt Haber

Akdeniz'de göçmen teknesi faciası: 11 ölü, onlarca kayıp

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Ağustos 2023 21:46 - Güncelleme : 07 Ağustos 2023 22:05
Fotoğraf: Arşiv

Ülkelerinden ayrılıp yeni bir hayat için kaçak yollarla Avrupa'ya geçmeye çalışan göçmenlerin yolculuğu faciayla sonuçlandı. Düzensiz göçmenleri taşıyan bir tekne battı. Teknede bulunan 11 kişi hayatını kaybederken 44 kişi de kayboldu.

Fotoğraf: Arşiv

Akdeniz​'de yeni bir göçmen faciası yaşandı. Ülkelerinden ayrılıp yeni bir hayat için kaçak yollarla Avrupa​'ya geçmeye çalışan göçmenleri taşıyan tekne Tunus​'un Safaks ili açıklarında battı.

Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken ilk belirlemelere göre 11 kişi hayatını kaybederken 44 kişide halen haber alınamıyor. 

YILBAŞINDAN BU YANA 901 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Tunus İçişleri Bakanı Kemal el-Faki, 2 Ağustos'ta parlamentoda yaptığı konuşmada, bu yılın başından 20 Temmuz'a kadar ülkesinin kıyılarında 901 cesedin kişinin hayatını kaybettiğini aktarmıştı.

Faki, ölenlerden 36'sının Tunuslu, 267'sinin yabancı olduğunu ve geri kalanının kimliğinin tespit edilemediğini söylemişti.

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...