Tgrt Haber

Akdeniz'de sular ısınınca yüzlercesi sahile vurdu! Ciddi sıkıntı oluşturacak

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Mart 2024 09:08 - Güncelleme : 03 Mart 2024 09:09

Akdeniz'de suların ısınmasıyla sahili kaplayan denizanaları halkta korku oluşturdu. 14 kilometrelik sahilde gezenler görüntüyü görünce şaşırıyor. Biyologlar bu durumun ciddi sıkıntı oluşturacağı konusunda uyarıyor.

Hatay​'ın Samandağ​ ilçesinde 14 kilometrelik sahil şeridindeki yüzlerce ölü denizanaları görenleri ürkütüyor. Ölü denizanalarıyla kaplı olan deniz için biyologlar uyarıyor.

Biyolog Dr. Samim Kayıkçı, denizanalarının balık yumurtalarını ve balık yumurtalarını yediklerine dikkat çekerek, “Günümüzde küresel iklim değişikliği etkisini her zamankinden daha fazla göstermeye başladı. Bugün Samandağ sahillerinde sahil boyunca denizanaları kıyıya vurmuş durumda. Bu sadece bizim sahile özgü bir durum değil. Bunun dışında diğer sahillerde de aynı şeyi görebiliyoruz. Bunun sebebi küresel iklim değişikliği, deniz yüzeyinin ısınmasıyla birlikte bu canlıların sayısı arttı. Tabi bu bizim önümüzdeki dönemde ciddi sıkıntılara sebep olacak bir durum. Çünkü denizanaları özellikle balık yumurtalarını ve yavrularını yiyor. Bu balıkçılık açısından ciddi bir sıkıntıya neden olabilir. Bize onun dışında özellikle turizm bölgelerinde denizanalarının çok fazla olması turizm faaliyetlerini ciddi bir şekilde olumsuz etkileyecek bir durum” dedi.

Akdeniz'de sular ısınınca yüzlercesi sahile vurdu! Ciddi sıkıntı oluşturacak - 1. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...