Tgrt Haber

AKOM'dan İstanbul için sel uyarısı

06 Ağustos 2014 19:20
AKOM'dan İstanbul için sel uyarısı

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul için şiddetli yağış uyarısında bulundu. Yarın sabah saatlerinde beklenen şiddetli yağışlara karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekiplerin kritik noktalarda hazır bekletileceği belirtildi.

Yaz yağmurlarının etkili olduğu İstanbul'da Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bugün gün boyunca yağış ve su baskını uyarısı yaptı. AKOM, 50 kilogramı bulan yağışlar ile 55 kilometreyi bulacak rüzgarlar ve hortumun yaşanabileceğini kaydetti.Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji birimlerinin, İstanbul'da bugün sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar kısa süreli ve şiddetli yaz yağmuru geçişleri yaşanacağı tahminlerinde bulundu. Metrekareye 15 ile 50 kilogram yağmur yağmasını beklediklerini açıklayan AKOM, İstanbul'un Basra alçak basınç sisteminin etkisi altında olmasının hava sıcaklıklarında hızlı düşme ve yaz yağmurlarına sebep olacağını kaydetti
HORTUM UYARISI YAPILDI
Kısa süreli yaz yağmurlarının yanında gök gürültüsü, şimşek çakması ve yıldırım düşmesi gibi hava olaylarını da getireceği ifade edilirken dolu, hortum ve fırtınamsı rüzgâr uyarısı da yapıldı. Yağışların ani olmasının su baskını ve yollarda göllenmeye sebep olacağı ifade edilirken rüzgârın yağış anında hamle yaparak saatte 20 - 55 kilometre hızla fırtınamsı esmesi, açık deniz seferlerini aksatması bekleniyor. Rüzgarın hortum da oluşturabileceği, çatı ve tabela uçması hadiselerinin yaşanması da bekleniyor. Yapılan uyarılar karşısında yaşanacak acil durumlara karşı İtfaiye, AKOM ve İSKİ ekipleri alarma geçti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
EMRE 4 Mayıs 2023 04:34

REİS LE YOLA DEVAM İNSEALLAH

Son usta 2 Mayıs 2023 19:50

Sayın Erdoğan ile yola devam inş

Ertuğrul taş 1 Mayıs 2023 20:07

Türkiye nin geleceği için her zaman olduğu gibi yine yeniden sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan

İSMAİL 1 Mayıs 2023 19:31

Cumhurbaşkanımız şaha kalkacak 1.turda kazanacak inşallah.

Mehmet Ali özdemir 1 Mayıs 2023 18:48

1ci turda Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlıgını alır

Sonraki Haber Yükleniyor...