Tgrt Haber

Aksaray otogarında gerginlik had safhaya çıktı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
12 Kasım 2023 10:44 - Güncelleme : 12 Kasım 2023 10:52
Aksaray otogarında gerginlik had safhaya çıktı

İstanbul Aksaray'da bulunan uluslararası Aksaray emniyet otogarındaki otobüs firmaları ile büyükşehir belediyesi arasındaki gerginlik had safhaya çıktı. Belediye sokakta çalışma başlatınca zabıtayla firma yetkilileri arasında arbede yaşandı.

Aksaray​'daki Emniyet Otogarı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta​ ekipleriyle otobüs işletmecileri arasında gerginliğe neden oldu. Otogardaki firmaların kira sözleşmesi 2018 yılında bitti. Ancak firmalar, Alibeyköy'deki cep otogarının yanında kendilerine gösterilen yere gitmek yerine, bulundukları yerde kalmaya devam etti.

TAHLİYE EDİLMEDİ

Defalarca tebligat yapılmasına rağmen otogar​ tahliye edilmedi. Bunun üzerine, belediye ekipleri sabah erken saatlerde otogarın olduğu caddeye geldi. Firma görevlileri de onları durdurmak istedi. Otogar çalışanları zabıtayı engellemek isteyince devreye biber gazı girdi. Zabıtalar otogarın giriş çıkış yollarını daralttı. İstanbul Büyükşehir belediyesi​ de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada otogarın, Fatih Yenikapı Kültür Parkı Projesinin hayata geçirilmesine engel teşkil ettiği belirtildi.

Aksaray otogarında İBB ile esnaf arasında gerginlik had safhada.

UTK KARARIYLA KAPATILDI

Açıklamada, Ulaşım ve Trafik Komisyonu (UTK) kararı gereğince İBB ekiplerinin bugün gerekli çevre düzenlemesini yapmak için garajın bulunduğu Küçük Langa Caddesi'nde kaldırım ve yol çalışmasına başladığı ifade edildi. Uluslararası taşımacılık yapan otobüslerin kullandığı garajın cadde üzerindeki giriş-çıkış yollarının UTK kararıyla kapatıldığı kaydedilen açıklamada, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edilen iş yerinin mühürlenip faaliyetten men edildiği, T1 ve T3 taşımacılık belgelerinin iptali için ayrıca Bakanlığa başvuruda bulunulduğu aktarıldı.

Açıklamada, firmanın otobüslerinin buna rağmen faaliyetlerini sürdürerek Aksaray trafiğine girmeye devam ettiği, bölgedeki yaya trafiği ve kaldırımların bu durumdan olumsuz etkilendiği vurgulandı. İBB'nin söz konusu alanın trafiğe kapatılması için ayrıca UKOME kararı aldırdığı belirtilen açıklamada, düzenleme çalışmaları için garajın giriş-çıkış yollarının daraltıldığı, bölgenin bir an önce tahliyesi için firma sahipleriyle yeniden görüşmeler yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, İBB'nin 2886 sayılı kanunun 75. maddesine istinaden iş yerinin ivedilikle tahliyesini talep ettiği bildirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...