Tgrt Haber

Alanya’da yerleşim yerleri alevlere teslim: Köylüler sokağa döküldü!

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Eylül 2023 18:22 - Güncelleme : 17 Eylül 2023 20:44

Türkiye'de dört bir yandan orman yangını haberleri gelmeye devam ediyor. Antalya'nın Alanya ilçesinde çıkan yangında ormanlar küle döndü. Yangında 190 hektarlık alanın etkilendiğini belirten Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 17 evin boşaltıldığını açıkladı.

Kavurucu sıcakların devam ettiği eylül ayında da Türkiye​, dört bir yandan orman yangınlarıyla boğuşmaya devam ediyor. Alanya​'ya bağlı Dim Barajı mevkisinde saat 12.00 sıralarında orman yangını​ çıktı. Dumanın fark edilmesi üzerine bölgeye hızla ekipler yönlendirildi. Yangın bölgesine ulaşan ekipler karadan ve havadan söndürme çalışmalarına başladı.

17 KÖY BOŞALTILDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı​ da orman yangınına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Yumaklı, yangında 190 hektarlık alanın etkilendiğini söyledi. Şu ana kadar can kaybının olmadığını belirten Yumaklı, 17 evin tedbir amaçlı boşaltıldığını açıkladı.

Alanya'da çıkan yangında 17 ev boşaltıldı

BÖLGEDE SEFERBERLİK SÜRÜYOR

Alanya ilçesi Dimçayı Akköprü mevkiinde öğle saatlerinde başlayan yangın rüzgarında etkisiyle hızla büyüdü.

Kızılçam ormanlarıyla kaplı bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. Yangına Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra, 8 helikopter, 6 uçak, 42 arazöz, 6 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 4 dozer ve çok sayıda yerel ekip ile müdahalede bulunuluyor.

Bölgede çok sayıda vatandaşın ekiplere yardım ettiği görüldü. Kuru ve rüzgarlı bir havanın etkili olduğu bölgede ekipleri, yangını kontrol altına almak için yoğun bir çaba sarf ediyor.

https://twitter.com/ibrahimyumakli/status/1703368222735491572

Alanya'da çıkan yangında söndürme çalışmaları devam ediyor

BAKAN ÖZHASEKİ: ZARARLAR TELAFİ EDİLECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yangınları söndürmek için ilgili birimlerin yoğun şekilde çalıştığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Alanya'da ve Araç'ta yangından etkilenen evlerimiz var. Önceliğimiz vatandaşlarımızın can güvenliği. Yangın söndürüldükten sonra hasar tespitleri hızla tamamlayacağız. Hemşehrilerimiz hiç endişe etmesinler. Devletimiz her daim olduğu gibi yine vatandaşlarımızın yanındadır, tüm zararlar telafi edilecektir."

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...