Tgrt Haber

Alevi derneğinden Kılıçdaroğlu'na seccade tepkisi: Haçlı subayı gibi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
04 Nisan 2023 10:12 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 10:34
Alevi derneğinden Kılıçdaroğlu'na seccade tepkisi: Haçlı subayı gibi

Seccadeye ayakkabısıyla basarak verdiği poz nedeniyle gündemden düşmeyen Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na Alevi Ocakları İnanç ve Kültür Derneği'nden tepki geldi. Dernek Başkanı Emrah Uslu, "Kılıçdaroğlu Alevi olamaz. Sanki karşımızda haçlıların bir subayını görüyoruz. Biz, seccadeyi baş köşemizde saklarız" dedi

Yedili Masa da denğlien Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun, beraberindekilerle birlikte seccadenin üzerine ayakkabılarıyla basarak verdiği poz gündemden düşmüyor. Yaptığı hareketle tophlumun hemen her kesiminden eleştiriler alan Kılıçdaroğlu'na bir tepki de Alevi Ocakları İnanç ve Kültür Derneği Başkanı Emrah Uslu'dan geldi.

"ALEVİ DEĞİL, OLAMAZ DA"

Uslu, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Seccade olayından birkaç gün önce Kemal Kılıçdaroğlu Alevi değil demiştim. Tekrar ediyorum, Kemal Kılıçdaroğlu bir Alevi değildir, olamaz da! Biz Aleviler, seccadeye bırakın ayakkabıyla basmayı, baş köşede saklarız. Sanki karşımızda Haçlıların bir subayını görüyoruz!" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/emrahusluu/status/1642634816037289989?cxt=HHwWioC8mbDq58stAAAA 

HDP​ İLE İTTİFAKA DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir videolu Kılıçdaroğlu'nun HDP ile ittifak kurmasına tepki gösteren Uslu, "Kılıçdaroğlu Alevi olmuş olsaydı HDP ile masaya oturmazdı. Bir Alevi, HDP ile masaya oturamaz. Bu, Alevi toplumuna yapılmış en büyük ihanettir" ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...