Tgrt Haber

Alevi vatandaşlara hakarete Prof. Dr. Ali Erbaş'tan tepki

10 Şubat 2022 00:13
Fotoğraf (İHA)

Alevi vatandaşlara küfür eden Yakup Tilki isimli şahıs tutuklandı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Alevi vatandaşlara edilen hakarete tepki gösterdi.

Fotoğraf (İHA)

Sosyal medyada Alevi vatandaşlara küfür eden Yakup Tilki isimli şahsın tutuklandığı bildirildi. Yakup Tilki isimli şahsa AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Alevi kardeşlerimiz canlarımızdır.

Alevi kardeşlerimize çirkin söz söyleyenler, insanlıktan nasibini almamıştır. Alevi kardeşlerimize söylenen her çirkin söz hepimize söylenmiştir. Çirkinliğe karşı beraber mücadele edeceğiz” ifadelerini kullanarak tepki göstermişti.

ALİ ERBAŞ'TAN AÇIKLAMA

Yakup Tilki’ye bir tepki de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’tan geldi. Prof. Dr. Ali Erbaş sosyal medya hesabından, ‘Asırlardır süregelen kardeşliğimize kast etmek isteyenlere fırsat vermeden fitneye, fesada karşı birlik ve beraberliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Alevi kardeşlerimizi hedef alan her türlü söylem ve tutum hepimize yapılmıştır, asla kabul edilemez, şiddetle kınıyorum.’ dedi.

Alevi vatandaşlara hakarete Prof. Dr. Ali Erbaş'tan tepki

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...