Tgrt Haber

Depremin 248'inci saatinde kurtarılan Aleyna Ölmez'den sevindiren haber: Taburcu oldu

02 Mart 2023 16:27 - Güncelleme : 02 Mart 2023 17:08

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından yıkılan bir binanın enkazından 248. saatte sağ olarak çıkarılan Aleyna Ölmez'den sevindiren bir haber daha geldi. Aleyna, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinden taburcu oldu.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından yıkılan bir enkazın altından tam 248’inci saatte sağ olarak çıkarılan Aleyna Ölmez, tüm Türkiye'yi sevince boğmuştu. Herkese umut olan Aleyna ilk kontrollerin ardından Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla Ankara’ya getirilmişti. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alınan Ölmez’i Cuhmurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletmişti. Aleyna'dan sevindiren bir haber daha geldi. Tedavisi tamamlanan ve taburcu olan Ölmez’in son durumu hakkında Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar açıklamalarda bulundu.

"BUGÜN ALEYNA'YI TABURCU EDEREK GÖNDERİYORUZ"

Ölmez’in enkazdan çıkarıldıktan hemen sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi çocuk uzmanı ekipleri tarafından ilk müdahalesinin yapıldığını hatırlatan Ünüvar, "Daha sonra Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla buraya geldi. Orada hem Kahramanmaraş’taki hem de Ankara’daki 112’de çalışan arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. Onlar da çok hızlı bir şekilde naklini sağladılar. 16 Şubat saat 18.02’de Aleyna’yı kabul ettik. Yoğun bakımda 3 gün kadar tedavi ettik. Yoğun bakım süreci esnasında leğen kemiğindeki sorundan dolayı ortopedi doktorlarımız tarafından o bölgeye bir fiksatör takıldı. Bir yandan da diğer hususlarla ilgili ufak tefek sağlık sorunları vardı, onlarla ilgili de tedaviler yapıldı. Kısa süre içerisinde normal beslenmesine başladı. Serviste de yaklaşık 12 gün kadar takibini yaptık. Bugün de Aleyna’yı taburcu ederek gönderiyoruz" diye konuştu.

ALEYNA PSİKOLOG OLMAK İSTİYOR

Hastaneden taburcu olan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, hastanedeki tüm doktorlara ve hemşirelere teşekkür ederek, "Çok ilgiliydiniz. Buraya ilk geldiğimde çok korkuyordum. Hiç gelmediğim bir şehir, hiç bilmediğim bir yer. Ne yapacağımı da bilmiyordum ama hiç yabancılık çekmedim. O kadar ilgiliydiniz ki bunun için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.  Ayrıca, Aleyna şu anda 11’inci sınıfta olduğunu, önümüzdeki sene üniversite sınavına gireceğini ve ileride psikolog olmak istediğini de belirtti.

Depremin 248'inci saatinde kurtarılan Aleyna Ölmez'den sevindiren haber: Taburcu oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Aleyna'yı hastanede ziyaret etmişti

"11 GÜN BOYUNCA HİÇBİR ŞEY YİYİP İÇME ŞANSIM OLMADI"

Bir gazetecinin, 11 gün boyunca enkaz​ altında nasıl kaldığını ve taburcu olması sonrasında nasıl bir yol izleyeceğini sorması üzerine Ölmez, "11 gün boyunca hiçbir şey yiyip içme şansım olmadı. Ortam falan da karanlıktı. Bir de ayrıyeten ben odamda depreme yakalandım. Pek hareket şansım da olmadı. Bir şey yiyip içemedim. Herhangi bir açlık ya da susuzluk hissettiğim zaman uyudum. Genelde uyuduğum için de pek bir şey hatırlamıyorum. Vaktim genelde uyuyarak geçti. Bundan sonraki süreçte de yine teyzemle beraber yaşayacağım. Şu anlık kesin değil ama Ankara’da kalmayı düşünüyoruz, fizik tedavi süreci boyunca buradayız" cevabını verdi.

Öte yandan Ölmez, hastanede kaldığı sürede kendisini tedavi eden hekimlere yaptığı zambak çiçeği resmini, hastaneden ayrılmadan önce kendisini tedavi eden ekibe hediye etti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...