Tgrt Haber

Müge Anlı Alman basınında: Bir televizyon programı işleri tersine çevirir

23 Mart 2022 10:33 - Güncelleme : 23 Mart 2022 10:45
Tek bir fotoğraf karesiyle yarım saat içinde Vedat'ı ailesine kavuşturan Müge Anlı, Alman basınında büyük saygıyla isminden söz ettirdi.

Faili meçhul cinayetleri aydınlattığı, kayıpları bulup sevenlerine kavuşturduğu ve enteresan olaylara değindiği programıyla milyonların sevgisini kazanan Müge Anlı, yalnızca Türk değil dünya basınında da manşetlere taşınıyor. Son olarak aydınlattığı olayla Almanya’nın sevgisini kazanan araştırmacı gazeteci, ‘Türkiye’nin en başarılı sunucusu’ ifadesi kullanıldı.

Tek bir fotoğraf karesiyle yarım saat içinde Vedat'ı ailesine kavuşturan Müge Anlı, Alman basınında büyük saygıyla isminden söz ettirdi.

Müge Anlı programına son olarak, henüz iki yaşındayken ablası ile birlikte cami avlusuna bırakılmasının ardından Alman bir çift tarafından evlat edinen Vedat Alexander Schlienbecker’i davet etti. 33 yıl sonra, program aracılığıyla biyolojik ailesine kavuşan Schlienbecker milyonları ağlatırken olay Almanya’da da büyük yankı uyandırdı.

Müge Anlı Alman basınında: Bir televizyon programı işleri tersine çevirir

DAKİKALAR İÇİNDE BULDU

Elindeki tek bir fotoğraf ile programa çıkan Schlienbecker’in ailesini, yalnızca bu fotoğrafla dakikalar içinde bulan Müge Anlı, Mardinli aile ile Vedat’ı canlı yayında buluşturarak yürekleri ısıttı.

Müge Anlı Alman basınında: Bir televizyon programı işleri tersine çevirir

"YARIM SAAT SONRA BABASI ARADI"

Türkiye’nin gündeminden günlerce düşmeyen bu olay, Alman basınında da kendisine yer buldu. ‘Bir televizyon programı işleri tersine çevirir’ başlığıyla manşete taşınan haberde, Türkiye'nin en başarılı sunucusu olarak tanıtılan Müge Anlı için "Tek kelime Türkçe bilmeyen Vedat'ı programına davet etti. Orada bir tercüman yardımıyla hikayesini anlattı. Ve yarım saat sonra babası aradı" ifadelerine yer verildi.

"AİLENİ BULACAK BİRİ VARSA O DA MÜGE ANLI'DIR"

Vedat Alexander'ın hala bu olayın gerçekleştiğine inanamadığının vurgulandığı haber, Alman basınında büyük yankı uyandırdı. Yıllarca biyolojik ailesini tanımadan yaşayan Vedat’ın Türk bir gazeteci sayesinde 19 kardeşe ve kalabalık iki aileye kavuştuğuna yer verilen haberde Vedat Alexander Schlienbecker ile röportaj da yapıldı. Vedat verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

"Tüm sosyal ağlarda denedim ama dönüm noktası program oldu. Müge Anlı, Türkiye'nin en tanınmış sunucusu. Tanıştığım herkes bana dedi ki 'Aileni bulacak biri varsa, o Müge Anlı'dır. Programa katıldım ve yarım saat sonra babam aradı. Annemle tanıştığımda ise tamamen kendimden geçmiştim."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...