Tgrt Haber

Alper Gezeravcı uzayda nereye gidecek? Türk astronot Alper Gezeravcı Ay’a gidecek mi?

Editör: TGRT Haber / Kaynak: TGRT Haber
18 Ocak 2024 20:06 - Güncelleme : 18 Ocak 2024 20:47
Alper Gezeravcı uzayda nereye gidecek? Türk astronot Alper Gezeravcı Ay’a gidecek mi?

Alper Gezeravcı uzayda nereye gidecek, Ay’a gidecek mi? | Türk astronot Alper Gezeravcı bu gece uzaya gidiyor. Alper Gezeravcı’nın uzaydaki görevlerinin yanı sıra nereye gideceği de araştırılıyordu. Peki, Alper Gezeravcı uzayda nereye gidecek, Ay’a gidecek mi? İşte detaylar…

Alper Gezeravcı​ uzayda nereye gidecek? Alper Gezeravcı’nın uzaydaki görevlerinin yanı sıra nereye gideceği de merak edildi. Peki, Alper Gezeravcı uzayda nereye gidecek, Ay’a gidecek mi? Detaylar haberimizde…

ALPER GEZERAVCU UZAYDA NEREYE GİDECEK?

SpaceX​'in sosyal medya hesabı X'ten yapılan paylaşımda, "Ax-3'ün bugünkü fırlatması için tüm sistemler iyi durumda gözüküyor. Fırlatma için hedef ABD doğu saatiyle 16:49 (TSİ 00:49) ve havanın uygunluğu yüzde 80." ifadeleri kullanıldı.

Buna göre Gezeravcı'nın da üyesi olduğu Ax-3​ misyonunun, SpaceX Dragon uzay aracıyla NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan Uluslararası Uzay İstasyonu​'na (ISS) 18 Ocak'ı 19 Ocak'a bağlayan gece TSİ 00:49'de fırlatılması planlanıyor.

Konuyla ilgili olarak NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen yetkililer, fırlatmanın yarına ertelendiğini belirtmişti.

Alper Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirmek üzere uzaya gönderiliyor. Üniversite ve araştırma kurumlarınca bu misyon için hazırlanan deneyler, çıkılan çağrı neticesinde TUA ve TÜBİTAK Uzay uzmanlarından oluşan bir komisyonca değerlendirildi. Aralarında kanserden bağışıklık hücrelerine, alglerden propolise kadar literatüre katkı sağlayacak çalışmaların bulunduğu 13 deney uzayda gerçekleştirilecek.

Alper Gezeravcı uzayda nereye gidecek? Türk astronot Alper Gezeravcı Ay’a gidecek mi?

ALPER GEZERAVCU AY’A GİDECEK Mİ?

Alper Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda kalacak. Ay’a gidilmeyecek.

Alper Gezeravcı uzayda nereye gidecek? Türk astronot Alper Gezeravcı Ay’a gidecek mi?

ALPER GEZERAVCU UZAYA NEREDEN GİDECEK?

SpaceX Falcon 9 roketi, Ax-3 mürettebatını SpaceX Dragon uzay aracıyla NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan ISS​'ye fırlatılacak.

Florida eyaletinin doğusunda ve batısında tespit edilmiş farklı iniş noktaları ise dönüşte hava ve deniz yüzeyinin şartlarının uygunluğuna göre tercih edilecek.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...