Tgrt Haber

Alper Gezeravcı'dan 'turist olarak gitti' eleştirilerine 'dört dörtlük' cevap

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
06 Mart 2024 18:56 - Güncelleme : 06 Mart 2024 19:02

Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı, uzay görevi boyunca kendisine yöneltilen 'turist olarak gitti' eleştirilerine cevap verdi.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı​'nın uzay​ macerası yaklaşık 3 hafta önce sonra erdi. Gezeravcı'nın uzay misyonunu 2 haftalık sürede tamamlamasının ardından eleştirilere ise peşisıra geldi. 

55 milyon dolar bütçe ile uzaya gönderilen Gezeravcı'ya "turist olarak gitti" eleştileri yönlendirilirken gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalında bu söylemlerine cevap verdi. 

"Sorunun çıkış noktasıyla ilgili küçük bir cevap vereyim" diyen Gezeravcı, "Bunu dile getiren insanlarımız Türkiye​'den Amerika​'ya ya da Amerika'dan Türkiye'ye bir uçuğa binip iş için bir yerden bir noktaya giderken para verdiklerinde turist olarak mı gelmiş oluyorlar?" dedi. 

"DÖRT DÖRTLÜK CEVAP"

Gezeravcı'nın bu sözleri gazeteci Özdemir tarafından, "dört dörtlük cevap" olarak değerlendirildi. 

Gezeravcı sözlerine şu şekilde devam etti:

"Ya da az önce göstermiş olduğunuz topla attığınız deneylerde ilkokul çocuğu için yapılmış bir deneye, ilkokul çağındaki çocuğun zihninde hiçbir şey ifade etmeyen, yer çekimsiz ortamla ilgili fikir yaratmak için yapılmış bir deneyin benzerini o çocuk okulda farklı bir deney ünitesinde bir şeyleri denediğinde çok basit bir şey denediğinde babasının parasını çar çur mu etmiş oluyor. 

İlkokul çağındaki bir çocuk okulundaki laboratuvarında deney yaptığında. Yani algı eşiğinin birazcık düzeltilmesi gerekiyor. Bu proje ısrarla vurguluyorum yetişkin insanlarımıza değil bu ülkenin geleceğini teşkil edecek, şuanda sizin de Amerika'da gururla gördüğünüz Türk bilim insanlarının kendi ülkesinin kaynaklarıyla kendi ülkesinin özgüveniyle dünyada uzay tarihinin ilerleyen döneminde imza atacak çocukların geleceği. İnsanlar bu projeyi örselemeye çalışırken aslında kendi çocuklarının geleceğini örseliyorlar." 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...